Maailmancupissa valtava tunnemyrsky – ruotsalaislaskija itki, Mikaela Shiffrinin huima sauma suli karvaalla tavalla: "Tämä on paras päiväni koskaan"

Itävallan Flachaussa kisatussa maailmancupin pujottelussa koettiin suurta draamaa, kun kisan kolme nopeinta laskijaa tunteilivat eri syistä maalissa.

Yhdysvaltalaistähti Mikaela Shiffrin oli ennen tiistaita voittanut kauden kaikki viisi maailmancup-pujottelua. Koska Shiffrin oli vienyt nimiinsä myös viime kauden kaksi viimeistä osakilpailua, hänellä oli mahdollisuus napata jo kahdeksas perättäinen voitto maailmancupin pujottelussa. Moiseen putkeen ovat kyenneet vain Vreni Schneider vuonna 1989 ja Janica Kostelic vuonna 2001.

Shiffrinistä olisi niin ikään voinut tulla ensimmäinen naislaskija, joka on Schneiderin ja Kostelicin jälkeen voittanut maailmancup-kauden kuusi ensimmäistä pujottelukilpailua.

Shiffrin johtikin Flachaun kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hän kuitenkin menetti kärkipaikkansa karvaalla tavalla. Ensimmäisen laskun jälkeen kolmantena ollut Slovakian Petra Vlhová täräytti toisen kierroksen ylivoimaisesti nopeimman ajan ja päihitti toiseksi jääneen Shiffrinin 0,15 sekunnilla. 

Kaikissa kauden aiemmissa pujottelukisoissa Shiffrinin perässä toiseksi sijoittunut Vlhová herkistyi maalissa ja puhkesi kansallislaulun aikana onnenkyyneliin, kun taas Shiffrinin kasvoilta paistoi valtava pettymys.

Shiffrin koki tehneensä toisessa laskussaan joitakin virheitä lähdettyään pujottelemaan laskemaan aggressiivisesti Vlhován onnistumisen takia. Slovakialaisen toinen lasku oli lopulta 0,46 sekuntia Shiffrinin toista vetoa nopeampi.

– Tunteeni ovat vähän sekavat. Kyllä, 15 sekunnin sadasosaa on niin vähän, ja tunnen pettymystä. Olen kuitenkin myös ollut Petran edellä noin pienellä erolla, Shiffrin sanoi Skiracing.com-sivuston mukaan.

Vlhován tunnelmat olivat poikkeuksellisen mahtavat.

– Tämä on paras päiväni koskaan. Puhuin valmentajani kanssa ennen toista kierrosta, ja hän sanoi, että "nyt on meidän aikamme". Lopultakin päihitin Mikaelan, Vlhová sanoi.

Vlhová oli edellisen kerran voittanut maailmancupin pujottelukisan vajaa vuosi sitten Sveitsin Lenzerheidesta, missä hän katkaisi silloin Shiffrinin viiden voiton putken. Uudenvuodenpäivänä Vlhová tosin juhli tuoreeltaan paripujottelun voittoa jätettyään Shiffrinin toiseksi.

Kolmossijallakin dramatiikkaa

Flachaun pujottelussa kolmanneksi nousi Itävallan Katharina Liensberger (+1,17) sen jälkeen, kun Vlhovásta 1,05 sekuntia jäänyt Ruotsin Anna Swenn Larsson oli jo ehtinyt juhlistaa kolmossijaansa.

Swenn Larssonin toinen suksi oli kiertänyt yhden kepin väärältä puolelta. Ruotsalainen puhkesi hylkäämisensä jälkeen maalissa vuolaaseen itkuun.

– Tämä tuli pienenä shokkina. Se oli katkeraa. En tuntenut tilanteessa mitään, mutta se näytti aika selkeältä rikkeeltä. Tämä on kuitenkin urheilua. On todella surullista, etten seiso palkintopallilla, mutta tällaista tämä on, Swenn Larsson sanaili Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Swenn Larssonin ainoana palkintokorokesijoituksena pysyy Flachaun hylkäämisen myötä edelleen maaliskuussa 2014 Åressa saavutettu pujottelun kolmossija.

Nella Korpio pisteille

Suomalainen alppilupaus Nella Korpio, 19, ylsi puolestaan jälleen maailmancupin pisteille oltuaan Flachaussa 27:s

Korpio on nyt napannut maailmancupin pisteitä tällä kaudella kolmesta kisasta.


Lue myös:

    Uusimmat