"Yksi kaikkien aikojen maaliintulokuvista" – Tunnettu viuhahtaja iski taas! Uimapuvussa maalialueelle karannut nainen sekoitti alppitähden pasmat

Alppihiihdon maailmancupissa laskettiin tiistaina legendaarinen Schladmingin iltapujottelu.

Kilpailun ratkaisuhetkillä, toisen kierroksen loppuvaiheilla koettiin hämmentävä hetki, kun laskuvuorossa oli avauskierroksen jälkeen kuudentena ollut Italian Alex Vinatzer.

20-vuotias nuorten maailmanmestari vuodelta 2019 oli viimeisessä väliajassa 0,13 sekuntia edellä kilpailua johtanutta Ranskan Clement Noelia, joka oli tehnyt mahtavan nousun avauskierroksen 30. sijalta.

Maaliviivan ylitettyään Vinatzer vilkaisi tulostaululle ja näki voittaneensa Noelin 0,56 sekunnilla. Hän tuuletti railakkaasti, mutta tarkkasilmäisimmät osasivat epäillä italialaisen aikaa heti tuoreeltaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Yli puolen sekunnin johtomarginaali ei ensinnäkään tuntunut uskottavalta, sillä Vinatzer oli tehnyt laskussaan muutamia virheitä, ja toisaalta maalialueella oli sinne kuulumatonta liikettä.

Todellisuudessa kello ei pysähtynyt Vinatzerista vaan maalialueelle karanneesta, pelkkään uimapukuun sonnustautuneesta naisesta, joka ylitti maalilinjan vain hieman ennen Vinatzeria.

Nainen kantoi kylttiä, jossa luki "RIP Kobe". Hän viittasi tällä sunnuntaina helikopterionnettomuudessa kuolleeseen korislegendaan Kobe Bryantiin.

Nainen otettiin nopeasti kiinni, ja hänet poistettiin paikalta. Kävi ilmi, että kyseessä oli jo ennestään tunnettu viuhahtaja, Kinsey Wolanski, joka ryntäsi viime keväänä kentälle Mestarien liigan loppuottelussa.

Noel nauroi kilpailun johtajalle tarkoitetussa tuolissa. Hymy oli entistä leveämpi, kun tarkistuksen jälkeen kävi ilmi, että Vinatzer hävisi hänelle 0,13 sekunnilla.

Vinatzer jäi kilpailussa kuudenneksi, mutta hän ei tuntunut olevan alkuhämmennyksen jälkeen ollenkaan pahoillaan. Vinatzer jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan hämmentävästä maaliintulostaan ja myös yhteiskuvan Wolanskin kanssa.

– Näyttää siltä, että minulla on uusi tyttöystävä. Kuudes sija Schladmingissa ja luultavasti yksi kaikkien aikojen maaliintulokuvista. Schladming, olit mahtava! Vinatzer kirjoitti Instagramissa.

Kilpailun ykkönen oli pujottelucupia ja kokonaiscupia johtava Norjan Henrik Kristoffersen, joka oli 0,34 sekuntia nopeampi kuin lähin uhkaajansa kokonaiscupissa, Ranskan Alexis Pinturault. Pujottelucupissa toisena oleva Sveitsin Daniel Yule oli kolmas (+0,83).

Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Marco Schwarz kaatui toisella kierroksella. Itävaltalaislaskija hakee yhä ensimmäistä pujottelun maailmancup-voittoaan.