Maailman vanhin joogaopettaja taipuu uskomattomiin asentoihin – ota mallia 98-vuotiaasta!

Epäiletkö joogan hyötyjä? Tuskin enää Tao Porchon-Lynchiin tutustuttuasi.

98-vuotias Tao Porchon-Lynch julistettiin vuonna 2012 Guinness World Recordsin toimesta maailman vanhimmaksi elossa olevaksi joogaohjaajaksi.

New Yorkissa asuva Porchon-Lynch alkoi harjoittaa joogaa yhdeksän vuosikymmentä sitten Intiassa. Lieneekö siinä syy hänen pitkään ikäänsä – joogan sanotaan parantavan aivojen toimintaa, helpottavan ahdistusta ja auttavan painonhallinnassa.

Porchon-Lynch kehuu jo pelkästään joogaan kuuluvien hengitysharjoitusten edistävän hänen henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan. Porchon-Lynchin mielestä haastaviin asentoihin venyminen on yhtä tyhjän kanssa, jos ei osaa hengittää oikealla tavalla – syvään ja niin, että pääsee yhteyteen oikean minänsä kanssa.

– Kun olet kosketuksissa hengitykseesi, ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ikä, Porchon-Lynch sanoi Huffington Postille.

Porchon-Lynch uskoo, että joogan ansiosta hänellä on enemmän energiaa kuin iän puolesta ehkä voisi kuvitella. Hän herää joka aamu viideltä ja alkaa joogata viimeistään puoli yhdeksältä. Porchon-Lynch myös opettaa useita joogaryhmiä päivittäin.

– Älä ikinä laita negatiivisia ajatuksia mieleesi, se menee suoraan kehoosi. Kun heräät aamulla, sano, että tästä tulee elämäni paras päivä, Porchon-Lynch neuvoo Huffington Postissa.

Lähde: Huffington Post

Pahimmat ryhtivirheet

Katso videolta pahimmat ryhtivirheet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja