Mainos

Maailman vanhin akvaariokala on kuollut – ehti elää 95-vuotiaaksi

Maailman vanhin akvaario-olosuhteissa elänyt kala on kuollut Shedd-akvaariossa Chicagossa Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Nimellä Granddad eli Isoisä tunnetun keuhkokalan tarkkaa ikää ei tiedetty, mutta sen arvioitiin olleen noin 95-vuotias. Kala jouduttiin lopettamaan, koska sen terveys oli pettämässä. Kala oli heikkokuntoinen ja sen elimissä havaittiin vajaatoimintaa.

Pitkän ikänsä lisäksi kala oli kuuluisa, sillä yli 104 miljoonaa vierailijaa ehti nähdä sen vuosikymmenten aikana. Granddad hankittiin Chicagoon Australiasta ennen 1933-34 maailmannäyttelyä.

– Kala käytti suuren osan ajastaan kaatuneen puun esittämiseen. Se herätti kaiken ikäisissä ihmisissä valtavaa uteiliaisuutta, ihmetystä ja jännitystä, sillä ihmiset oppivat sen uskomattomasta tarinasta ja biologiasta paljon. Laji oli elävä fossiili ja yksi vanhimmista elävistä selkärankaisista, akvaarion puheenjohtaja Bridget Coughlin kommentoi tiedotteessa.Keuhkokala pystyy hengittämään ilmaa. Se on suojeltu laji Australiassa ja ne voivat elää yli 100-vuotiaiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.