Synnytti lapsen 72-vuotiaana – äiti tunnustaa: "Tämä on raskasta"

72-vuotiaana ensimmäisen lapsen saanut intialaisnainen myöntää arjen olevan odotettua raskaampaa.

Vuosi sitten huhtikuussa Daljinder Kaur synnytti ensimmäisen lapsensa. Pohjois-Intiassa asuvan naisen raskaus oli siinä mielessä erikoinen, että häntä pidetään maailman vanhimpana lapsen synnyttäneenä naisena. Nyt 73-vuotias Daljinder myöntää viimeisen vuoden käyneen hänen voimilleen.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hedelmöityshoitoihin pääsy ei ollut helppoa

Daljinder ja hänen nyt 80-vuotias aviomiehensä Mohinder Singh Gill ehtivät olla naimisissa lähes viisikymmentä vuotta ennen kuin he saivat perheenlisäystä. Pariskunta onnistui lopulta koeputkihedelmöityksen avulla.

Daljinder kävi läpi useita erilaisia testejä, ennen kuin Hisarissa sijaitsevan hedelmöitysklinikan tohtori Anurag Bishnoi suostui auttamaan omaa lasta toivonutta pariskuntaa.

– Daljinder vaikutti kovin hauraalta, ja yritin aluksi kieltäytyä hoitojen antamisesta. Mutta hän läpäisi kaikki testit ja tulokset olivat hyvät, joten päätimme yrittää, Bishnoi kertoi The Sunille.

Poikavauva syntyi painaen alle kaksi kiloa. Daljinder joutui lopettamaan rintaruokinnan lapsen ollessa kolmen kuukauden ikäinen. Lapsi on edelleen pienikokoinen. Pian yksivuotissyntymäpäiviään viettävä poika painaa alle seitsemän kiloa.

– Lääkärit ovat sitä mieltä, että hänen painonsa nousee luonnollisesti, eikä mitään lääkkeitä tarvitse antaa, kertoo Daljinder.

Ensimmäinen vuosi äitinä on ollut raskas

Synnytyksen jälkeen Daljinder on kärsinyt korkeasta verenpaineesta ja liitoskivuista.

– Väsähdän helposti ja saan levättyä vain silloin, kun lapsi nukkuu. Nyt kun hän on oppinut ryömimään, olen paljon kontillani ja tämä on raskasta, iäkäs äiti tunnustaa.

Daljinder ja hänen miehensä sairastelevat ikänsä vuoksi, mutta lapsen takia heidän on yritettävä jaksaa. Pariskunta ei ole hankkinut ulkopuolista apua.

– Minä teen suurimman osan töistä, mutta mieheni auttaa parhaansa mukaan, sanoo Daljinder.

Nainen ei kuitenkaan kadu päätöstään tulla äidiksi vanhemmalla iällä. Vaikka Daljinder joutuu panostamaan omaan jaksamiseensa, hänen tärkein tehtävänsä on pitää huolta pienestä pojastaan.

Lähde: The Sun

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja