Maailman uusi ykköspelaaja paljastaa: Lionel Messiltä ja Cristiano Ronaldolta ei kuulunut onnitteluja historiatempun jälkeen – "Ei mitään"

1:16
Robert Lewandowski viimeisteli Mestarien liiga -kauden 15. maalinsa välierässä Lyonia vastaan.

Lähes kiistattomasti maailman tämän vuoden parhaana jalkapalloilijana pidetty Robert Lewandowski liekehti pitkin kautta, kun Bayern München liiti historiallisella tavalla Mestarien liigan voittoon. Kilpailun maalipörssin ylivoimaisesti voittanut puolalainen kuitenkin kertoo, ettei Barcelonan Lionel Messiltä tai Juventuksen Cristiano Ronaldolta kuulunut onnitteluja.

Bayern München voitti ensimmäisenä joukkueena historiassa Mestarien liiga -kaudella kaikki ottelut, joita sillä oli 11. Ykköstähtenä sesongin mittaan säkenöi Bayernin Robert Lewandowski, joka mätti yhteensä 15 Mestarien liiga -maalia. Puolalaishyökkääjä voitti sarjan maalikuninkuuden viiden osuman turvin ennen Red Bull Salzburgista Borussia Dortmundiin siirtynyttä Erling Braut Haalandia.

Upeasta kaudesta ja sen voitokkaasta päätöksestä huolimatta Lewandowski ei saanut onnitteluja maailman parhaan jalkapalloilijan titteleitä aiempina vuosina roppakaupalla kahmineilta supertähdiltä Lionel Messiltä ja Cristiano Ronaldolta. Lewandowskilta kysyttiin asiasta puolalaisen Sportowe Faktyn haastattelussa.

– En kuullut Leolta ja Cristianolta mitään. Sain kuitenkin onnitteluja monilta urheilijoilta muista urheilulajeista, Lewandowski sanoi.

Puolivälierässä Bayern möyhensi Messin edustaman Barcelonan peräti maalein 8–2. Messi on nyt ilmoittanut haluavansa lähteä koko ammattilaisuransa ajan edustamasta katalonialaisseurasta.

"Voitimme kaiken"

Itsevarmasti puolalaisessa haastattelussa kommentteja antanut Lewandowski ei myöskään arkaillut, kun häneltä kysyttiin, kenelle hän antaisi Kultaisen pallon, maailman parhaalle jalkapalloilijalle vuosittain ojennettavan palkinnon, jota ei kuitenkaan tänä vuonna jaeta koronaviruspandemian takia.

– Itselleni.

Lewandowski jakoi painavaa sanomaa perään.

– Voitimme kaiken mikä oli mahdollista Bayernissa. Kaikissa kilpailuissa, Bundesliigassa, Saksan cupissa ja Mestarien liigassa, minä olin paras maalintekijä. Ymmärrän, että paine toisaalla muilla pelaajilla voi olla suurempi. Mutta eikö jokainen jalkapalloilija saavuttaessaan saman kuin minä voittaisi Kultaisen pallon?

Moni on pitänyt säälinä, ettei Lewandowskilla ole mahdollisuutta saada Kultaisen pallon kruunua upealle kaudelleen. Puolalaiselta udeltiinkin, miten hän reagoi, kun palkinnon jakaminen peruuntui tältä vuodelta.

– En miettinyt sitä. Meillä oli silloin paljon pelejä edessämme. Tajusin, että prioriteettini oli Mestarien liiga. En miettinyt yksilöllisiä palkintoja.

"Sen pystyy tuntemaan"

Bayern kaatoi Mestarien liigan elokuisessa finaalissa PSG:n Kingsley Comanin maalilla 1–0. Ottelua oli hypetetty etukäteen paljolti Bayernin Lewandowskin ja PSG:n Neymarin tähtitaistona, mutta Lewandowski sanoi odottaneensa, että joukkueestaan joku muu kuin hän osuisi.

– Finaaliotteluissa usein joku muu maalaa. Joukkueen hyvyys oli se, mikä merkitsi minulle. Vain voittamisella oli väliä. En ollut vihainen tai surullinen. Minun panokseni antoi joukkueelle myös paljon. Silloinkin, kun PSG hyökkäsi, tiesin, että he tulisivat epäonnistumaan. Sen pystyy tuntemaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja