PSG murtui – Bayernin avaukseen nostettu ranskalaistähti nousi Mestarien liigan finaalin sankariksi

Bayern München on voittanut jalkapallon Mestarien liigan. Kingsley Coman puski saksalaisseuran 1–0-voittoon PSG:tä vastaan kilpailun loppuottelussa Lissabonissa.

Bayern hallitsi suurimmaksi osaksi palloa ja teki voittomaalin 59. minuutilla. Joshua Kimmich keskitti pallon maalille Comanille, ja ranskalaistähti pukkasi pelivälineen vastustamattomasti takakulmaan.

PSG oli kauan ottelun loppuhetkillä suorastaan jäässä ja onnistuneet syötöt olivat harvassa. Viimein lisäajalla pariisilaisseura sai luotua orastavaa painetta Bayernin maalille, mutta ratkaisuhetkillä pallo poltti myös Neymarin jaloissa.

Avausjaksolla Neymar oli ollut lähellä. Bayernin konkarivahti Manuel Neuer pysäytti kuitenkin brassitähden lähietäisyydeltä ampuman matalan laukauksen loistavalla jalkatorjunnalla. Vain muutama minuutti myöhemmin Mestarien liigan maalikuningas, Bayernin Robert Lewandowski ampui pallon kääntölaukauksellaan tolppaan

Entinen PSG-pelaaja

Voittomaalin tehnyt pariisilaissyntyinen Coman edusti PSG:tä nuoruudessaan, kunnes siirtyi vuonna 2014 Juventukseen ja jatkoi myöhemmin tietään Bayerniin. Ranskalainen oli aiemminkin kahminut urallaan lukuisia pokaaleja, mutta Mestarien liigan voitto on hänelle uran ensimmäinen – entinen oma mies puri pariisilaisia mitä kivuliaimmalla mahdollisella tavalla.

Coman aloitti vielä välierän Lyonia vastaan vaihdosta, mutta pääsi nyt avaukseen.

Kuudes Bayernille

Bayern München on voittanut miesten Mestarien liigan tai sitä edeltäneen Euroopan cupin nyt kaikkiaan kuusi kertaa. Sen viimeisin Mestarien liigan pysti oli vuodelta 2013.

Bayern voitti tällä kaudella mykistävästi kaikki Mestarien liigassa pelaamansa ottelut ja valloitti himoitun triplan, kun se vei myös Bundesliigan ja Saksan cupin mestaruudet. Tripla on Bayernille seurahistorian toinen.

PSG pelasi miesten Mestarien liigan finaalissa ensimmäistä kertaa historiassaan.

Lue myös:

    Uusimmat