Mestarien liigan voittaja Bayern München teki satumaista jalkapallohistoriaa

4:55
C Moren asiantuntijat Petri Pasanen ja Sami Hyypiä analysoivat syitä Bayernin Münchenin menestykseen Mestarien liigan voiton jälkeen.

Bayern München on tehnyt huimaa jalkapallohistoriaa. Saksalainen mahtiseura voitti ensimmäisenä joukkueena koskaan yhden kauden aikana kaikki ottelunsa Mestarien liigassa.

Mestarien liigaa tai sitä edeltänyttä Euroopan cupia oli pelattu kaudesta 1955–56. Kertaakaan aiemmin mikään joukkue ei ollut kuitenkaan pystynyt voittamaan kaikkia Euroopan cupin tai Mestarien liigan pelejään yhden kauden aikana.

Bayern teki sen voittamalla tällä kaudella kaikki 11 Mestarien liiga -otteluaan. Se voitti ensin kaikki kuusi alkulohko-otteluaan ja jatkoi jylläämistä pudotuspeleissä. Bayern kukisti molemmissa neljännesvälieräotteluissaan Chelsean, murkasi sen jälkeen yksiosaisessa puolivälierässä Barcelonan, teki välierässä selvää Lyonista ja päihitti sunnuntai-iltana loppuottelussa PSG:n.

PSG:n Bayern kaatoi Kingsley Comanin toisella jaksolla puskemalla maalilla lukemin 1–0.

Kolme mestaruutta kauteen

Kausi oli Bayernille suurta juhlaa. Se voitti triplan olemalla ykkönen myös Bundesliigassa ja Saksan cupissa. Tripla oli Bayernille seurahistorian toinen.

Mestarien liigan tai Euroopan cupin voittoja Bayernilla on nyt yhteensä kuusi. Edellisen kerran se oli voittanut Mestarien liigan vuonna 2013.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja