Robert Lewandowskin tilastot vetävät hiljaiseksi – Miten yksi mies pystyi tähän yhden kauden aikana?

Puolalaishyökkääjä Robert Lewandowskin hirmukausi näyttää Mestarien liigan voittoon päättyneen pitkän rupeaman jälkeen kerrassaan mykistävältä. Bayern Münchenin tähti takoi yhdellä kaudella peräti 55 maalia.

Maalilukema on 16 enemmän kuin kenelläkään muulla pelaajalla viidessä suurimmassa liigassa kaikki sarjat yhteen laskien. Toiseksi eniten maaleja teki Lazion Ciro Immobile (39 osumaa) ennen Juventuksen Cristiano Ronaldoa (37) sekä 34 maalissa olevia Interin Romelu Lukakua ja Chelsean Timo Werneriä.

Lewandowskin maalikeskiarvo oli kauden aikana 1,2 osumaa/ottelu. Mestarien liigassa se oli peräti 1,5, kun puolalainen paukutti kymmenessä ottelussa 15 maalia. Ennen loppuottelua hän oli osunut joka ainoassa Mestarien liigan ottelussa kauden aikana – neljässä niistä vähintään kahdesti. Nytkin finaalissa kolisi tolppa kertaalleen.

Lewandowski voitti maalipörssin sekä Bundesliigassa (34 maalia), Saksan cupissa (kuusi maalia) kuin Mestarien liigassakin. Itse asiassa koko Saksan pääsarjakauden aikana vain neljä pelaajaa teki enemmän maaleja kuin Lewandowski takoi Mestarien liigassa.

Puolan maajoukkueessa Lewandowski teki kymmenessä EM-karsintaottelussa kuusi osumaa.

Bayern Münchenistä tuli Mestarien liigan historian ensimmäinen joukkue, joka voitti matkalla mestaruuteen kaikki pelaamansa 11 ottelua. Aiemmin vain Manchester United oli kaudella 2007–08 viemään turnauksen läpi ilman tappioita.

Lähteet: ESPN, Givemesport.com

Lue myös:

    Uusimmat