Maailman rajuimpaan Fordiin tarjolla absurdin hintaisia herkkuja – maksaisitko kymppitonnin kahdesta raidasta?

0:15
Historian tehokkaimmassa Mustangissa, Shelby GT500:ssa, on 760 hevosvoimaa.

Uuden Shelby GT500:n varakkaimpia ostajia hemmotellaan uuden henkilöauton hintaisilla lisävarusteilla.

Ford tuo pian markkinoille sen kaikkien aikojen tehokkaimman katulaillisen auton. Shelby GT500 -lisänimellä varustettu Mustang kätkee konehuoneeseensa jykevän 760-hevosvoimaisen, 5,2-litraisen V8-moottorin, jonka turvin varsin massiivinen muskeliauto ampaisee nollasta sataan 3,5 sekunnissa.

GT500:aan on tarjolla poskettoman tyyriitä lisävarusteita, joilla auton hinnan saa nopeasti taivaisiin. Siis jos yli 70 000 dollarin auto ei ole sitä jo valmiiksi. Suomessa – mikäli auto joskus tänne saataisiin – lähtöhinta olisi reippaasti sadan tonnin huonommalla puolella. Tämänhetkisen tiedon mukaan autoa ei päästöjensä vuoksi tulla saamaan sen enempää Suomeen kuin muuallekaan Eurooppaan.

Mikäli autoonsa haluaa valkoiset tai siniset vauhtiraidat, joutuu niistä pulittamaan suolaiset 10 000 dollaria. Tämä siis siinä tapauksessa, että ostaja haluaa raidat maalattuna. Teipatut raidat saa tonnilla.

Mikäli autonsa haluaa erottuvan tavallisten kuolevaisten Musseista vieläkin paremmin, voi pohjattomilla taskuilla varustettu ostaja valita autoonsa 18 500 dollarin hiilikuitu- ja ratapaketin. Tähän sisältyy hiilikuituisten yksityiskohtien lisäksi myös Recaron urheiluistuimet, takapenkkien poisto, suurempi takaspoileri ja Michelinin Pilot Sport Cup 2 -kumit hiilikuituvanteilla.

3 000 dollarin teknologiapaketti tuo tullessaan 12 kaiuttimen Bang & Olufsen -äänentoistojärjestelmän, kuolleen kulman varoittimen, ääniohjatun tietoviihdejärjestelmän navigoinnilla, satelliittiradion ja kuuteen suuntaan sähköisesti säädettävän jakkaran kuljettajalle.

Lähde: Road & Track, Ford

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja