Mainos

"Maailman paras paikka nuorelle kuljettajalle" – vedenjakajalla ajava Teemu Suninen imee oppia Sebastien Ogierilta

3:46

MM-rallikuljettaja Teemu Suninen, 24, myöntää olevansa uransa suhteen vedenjakajalla. Suomalaisässä on kaasutellut tällä kaudella WRC-luokassa ensimmäisen palkintokorokepaikkansa, mutta sopimus M-Sportin kanssa kattaa vain tämän vuoden. 

Vielä viime kaudella Suninen kilpaili M-Sportilla pääasiassa WRC 2 -luokassa, ja ainoat WRC-kaluston kisansa hän kaasutteli Puolassa ja Suomessa. Suomalainen saa ajaa tällä sesongilla WRC-autolla kahdeksan MM-rallia, ja voisi ajatella, ettei hän ole joka kisassa yhtä armottomassa näytönpaikassa kuin viime vuonna.

– Kyllä se vähän helpottaa, mutta tosiasia on se, että ollaan kuitenkin ajamassa rookie-kautta, näyttämässä osaamista ja hakemassa tallipaikkaa ensi vuodelle. Kyllä hyviä tuloksia tarvitsee tulla, mutta ehkä muutaman huononkin tuloksen kestää, mikäli niitä hyviä tuloksia tulee, Suninen pohtii MTV Sportille.

Portugalin MM-rallissa kolmossijansa tällä kaudella ajanut Suninen kokee edelleen olevansa urallaan yhä kehitysvaiheessa.

– Tämä on mielenkiintoinen vedenjakajakausi siinä mielessä, että ruvetaan taistelemaan tallipaikasta ensi vuodelle. Toivottavasti sellainen nyt saadaan. Ajan siitä ja teen kaikkeni, että tallipaikan saan ensi kaudelle. Pääsee keskittymään sitten täyteen sarjaan. Se muuttaa vähän tilanteita.

Nykyistä talliaan M-Sportia Suninen suitsuttaa estoitta. Suomalaisen mukaan M-Sport on "maailman paras paikka nuorelle kuljettajalle".

– Siellä on viisinkertainen mestari (Sebastien Ogier) näyttämässä, kuinka asiat pitää tehdä. Olen saanut paljon oppia itselleni. Tämä oli ehdottomasti paras tiimivalinta, mitä vain pystyi tekemään sinä kohtaa, kun oltiin tiimejä valitsemassa, Suninen ruotii.

Seuraavaksi MM-sarjassa kaasutellaan Jyväskylässä heinäkuun lopussa. Viime vuonna Suninen oli Suomen sorakisassa neljäs, ja hänen tavoitteensa tämän vuoden rupeamaan on yksiselitteinen.

– Podium.

Miten paljon Suninen saa Jyväskylässä etua siitä, että hän ajoi viime vuonnakin rallissa WRC-kalustolla? Millainen helpotus WRC-uran ensimmäinen palkintokorokepaikka oli? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.