Legendaarinen Safari-ralli tekemässä paluuta WRC:hen!

Keniassa ajettava ikoninen Safari-ralli on palaamassa takaisin rallin WRC-kalenteriin. Kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentti Jean Todt ja Kenian urheiluministeriö allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka alaisuudessa Safari-rallin paluuta ryhdytään järjestelemään.

Tuoreen yhteistyösopimuksen mukaan Safari-rallista järjestetään esittelytapahtuma vuonna 2019, jossa FIA ja WRC-sarja pääsevät tutustumaan kisajärjestelyihin ja toimikuntaan. Mikäli kriteeristöt täyttyvät, tarjoaa WRC-sarja Safari-rallille kolmen vuoden sopimusta. Tämä kattaisi vuodet 2020-22.

– Nyt tehty sopimus kertoo siitä, miten kovasti haluamme palauttaa legendaarisen rallin maailmanmestaruussarjaan. Haluamme tuoda Afrikan jälleen maailman huippurallien pariin, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Oliver Ciesla totesi tiedotteessa.

Edellisen kerran Safari-ralli on ajettu WRC-autoilla vuonna 2002. Viimeisimmän rallin voitti edesmennyt Colin McRae.

Suomalaiset ovat juhlineet Safari-rallin voittoa yhteensä kahdeksan kertaa. Eniten voittoja napsi Juha Kankkunen, joka oli ykkönen kolmeen eri otteeseen (1985, -91 ja -93). Hannu Mikkola (1972 ja -87) ja Tommi Mäkinen (1996 ja 2001) juhlivat voittoa kahdesti, Ari Vatanen (1983) kerran. 

Lue myös:

    Uusimmat