Mainos

Legendaarinen Safari-ralli tekemässä paluuta WRC:hen!

Keniassa ajettava ikoninen Safari-ralli on palaamassa takaisin rallin WRC-kalenteriin. Kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentti Jean Todt ja Kenian urheiluministeriö allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka alaisuudessa Safari-rallin paluuta ryhdytään järjestelemään.

Tuoreen yhteistyösopimuksen mukaan Safari-rallista järjestetään esittelytapahtuma vuonna 2019, jossa FIA ja WRC-sarja pääsevät tutustumaan kisajärjestelyihin ja toimikuntaan. Mikäli kriteeristöt täyttyvät, tarjoaa WRC-sarja Safari-rallille kolmen vuoden sopimusta. Tämä kattaisi vuodet 2020-22.

– Nyt tehty sopimus kertoo siitä, miten kovasti haluamme palauttaa legendaarisen rallin maailmanmestaruussarjaan. Haluamme tuoda Afrikan jälleen maailman huippurallien pariin, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Oliver Ciesla totesi tiedotteessa.

Edellisen kerran Safari-ralli on ajettu WRC-autoilla vuonna 2002. Viimeisimmän rallin voitti edesmennyt Colin McRae.

Suomalaiset ovat juhlineet Safari-rallin voittoa yhteensä kahdeksan kertaa. Eniten voittoja napsi Juha Kankkunen, joka oli ykkönen kolmeen eri otteeseen (1985, -91 ja -93). Hannu Mikkola (1972 ja -87) ja Tommi Mäkinen (1996 ja 2001) juhlivat voittoa kahdesti, Ari Vatanen (1983) kerran. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.