Mainos

"Maailman onnellisin mies" paljastaa salaisuutensa – näin lisäät onnellisuuttasi

Jos haluat lisätä elämääsi iloa ja onnellisuuttasi, pysähdy hetkeksi ja lue, millaisia keinoja "maailman onnellisin mies" sinulle suosittelee. 

Kuka on maailman onnellisin mies? Jos hakukone Googlen hakutuloksia uskoo, kyseessä on 69-vuotias Matthieu Ricard. Alunperin ranskalainen, nykyisin Tiibetissä asuva munkki osallistui 12 vuotta kestäneeseen aivotutkimukseen, joka paljasti miehen omaavan poikkeuksellisen kevyen mielen. Miehen aivojen todettiin tuottavan oppimiseen, muistiin ja huomiokykyyn vaikuttavia gamma-aaltoja etenkin meditaation aikana. 

Ricardin mukaan hän voi mietiskellä joskus jopa kokonaisen päivän ilman kyllästymistä, ja hän myöntääkin tuntevansa itsensä melko onnelliseksi mieheksi. Onnellisuudesta World Economic Forumissa Sveitsissä puhunut mies antoi omat neuvonsa siihen, kuinka jokaisen on mahdollista lisätä omaa onnellisuuttaan.

Älä ajattele minä-keskeisesti

Ricardin mukaan omien asioiden ajatteleminen on uuvuttavaa, stressaavaa ja johtaa helposti unettomuuteen. Jos haluat olla onnellinen, mies kehottaakin pyrkimään hyväntahtoisuuteen. Se ei ainoastaan saa sinua tuntemaan itseäsi paremmaksi, vaan se tekee myös muiden päivästä paremman.

Ala harjoittaa mieltäsi samaan tapaan kuin kehoasi

Ricardin mukaan jokaisella ihmisellä on mahdollisuus onneen, ja tämä onnistuu miehen mukaan parhaiten mielen harjoittamisella. Meditaation avulla oma onnellisuus on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle.

– Se on kuin juoksemista. Jos harjoittelen, voin ehkä juosta maratonin. Minusta ei ehkä tule olympiaurheilijaa, mutta treenaamisen ja treenaamattomuuden välillä on hurja ero. Miksi et käyttäisi tätä samaa myös mielen kanssa, mies kysyy.

Aivotutkimus tukee Ricardin neuvoa, sillä myös sen mukaan päivittäinen meditaatio voi kasvattaa ihmisten onnellisuutta huomattavasti.

Käytä onnellisten ajatusten ajattelemiseen vartti päivässä

Onnellisuus on Ricardin mukaan mahdollista saavuttaa jo kymmenen tai vartin mittaisen harjoituksen avulla. Tavallisesti onnen tunteet jäävät nopeasti muiden ajatusten tai tapahtumien varjoon, joten Ricard kehottaakin keskittymään näihin positiivisiin tunteisiin sen sijaan, että päästäisit ne menemään.

Jos harjoittelet tätä muutaman minuutin päivässä, voit huomata tuloksia jo muutamassa viikossa. Jos harjoittelet tätä 50 vuotta kuten Ricard, sinusta saattaa kuoriutua varsinainen onnellisuuden ammattilainen.

Lähde: Independent

Meditointi on yksinkertaisempaa kuin moni luulee. Videon avulla pääset helposti alkuun kohti onnellisempaa elämää. 

1:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.