Mainos

Maailman kalleimmat kaupungit listattiin

Tokio on noussut jälleen maailman kalleimmaksi kaupungiksi. Monissa Euroopan maissa eläminen on sen sijaan halventunut euroalueen talouskriisin myötä.

Mercer-yhtiön vuosittainen selvitys mittaa asumisen, ruuan ja liikenteen kustannuksia ulkomaalaisille maailman eri kaupungeissa.

Öljyvaltio Angolan pääkaupunki Luanda putosi kärkipaikalta toiseksi. Vertailussa kolmanneksi kalleimmaksi kaupungiksi osoittautui Osaka ja neljänneksi Moskova. Geneve oli viides.

Euroopan suurkaupungeista Pariisi, Rooma ja Lontoo putosivat listalla monta pykälää. Talouskriisin kurjistaman Kreikan pääkaupunki Ateena romahti sijalle 77.

Vertailun toisesta ääripäästä taas löytyy Pakistanin satamakaupunki Karachi, jossa elinkustannukset ovat noin kolme kertaa halvemmat kuin Japanin pääkaupungissa.

Tutkimuksessa vertailtiin yli 200 tuotteen hintoja 214 kaupungissa, ja vertailukohtana ovat New Yorkin kuluttajahinnat.Vertailun tuloksista on hyötyä esimerkiksi yrityksille, joilla on toimintaa ja työntekijöitä suurkaupungeissa eri mantereilla.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.