Mainos

Maailman ensimmäinen "joukkokehitetty" tietokone tulee Suomesta: Kehuja sataa maailmalta

Forbes kehuu suomaisen Eve-Tech -yrityksen toimintaa maailman ensimmäisen ns. "joukkokehitetyn" tietokoneen luomisessa.

Ukrainasta kotoisin oleva 23-vuotias Konstantinos Karatsevidis tapasi kolme vuotta sitten opiskellessaan Suomessa Mikko Malhosen. Tapaaminen sattui pokeripöydässä ja miehet huomasivat, että heillä on samanlaiset ajatukset tekniikkalaitteista ja yrittäjyydestä. 

Karatsevidisillä oli kontakteja Kiinaan ja he päättivät teettää tuotteen, jota he voisivat myydä Euroopassa halvemmalla kuin muut.

Kaksikon ensimmäinen tuotos oli Eve T1 -tabletti, joka käväisi myös MTV Digin testattavana.

Kaksikko kiinnostui teknologiablogien kommenteissa saamastaan palautteesta. Keskustelu muuttui ideoiden vaihtamiseksi, johon osallistui kymmeniä ihmisiä kovatasoisen laitteen luomiseksi.

Seuraavaksi kaksikko otti yhteyttä Microsoftin Suomen konttoriin. Idea fanien mieltymysten perusteella tehtävästä joukkokehitetystä tietokoneesta herätti kiinnostusta. 

Microsoft auttoi hankintaketjun rakentamisessa sekä rahoituksessa ja markkinoinnissa. Hiljalleen Eve-Techin työntekijöiden määrä alkoi kasvaa. 

Karasevisin mukaan faniyhteisö määritteli uuden V-tabletin ominaisuudet kokonaan. Eve V on 2-in-1 hybridikone, joka on saanut vaikutteita Microsoftin Surface -läppäreistä.

Eve V on saanut maailmalta hyviä arvioita. Forbesin artikkelin kirjoittaja Ben Sin kehuu niinikään Eve V:n näppäimistön tuntumaa. Ohessa MTV:n ensiarviot laitteesta, jossa tuotteen kerrotaan olevan hyvin vakuuttava.

Forbes ihmetteleekin, että miksi Microsoft auttoi Eveä kehittämään laitteen, joka on osoittautumassa kilpailijksi sen omalle tuotteelle? Eve-Techin mukaan kyse on siitä, että Microsoft haluaa yleisesti tukea Windows-ekosysteemiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.