Suomalaisyrityksen Eve V -tietokoneen toimituksissa merkittäviä viiveitä – rahoitusongelmat venyttäneet toimitusajat jopa 9 kuukauteen

Suomalainen Eve-Tech on ajautunut Eve V -tietokoneidensa toimituksia hidastaneisiin rahoitusongelmiin. Osa asiakkaista joutuu odottamaan tilaamaansa tietokonetta kertomansa mukaan lähemmäs 9 kuukautta.

Ongelmien alkusyynä ovat maksuvälittäjien jäädyttämät varat. Eve-Tech ei tästä syystä ole saanut käyttöönsä kaikkia asiakkaiden tietokoneistaan maksamia ennakkomaksuja, mikä on luonnollisesti heikentänyt yrityksen käyttöpääomatilannetta.

Eve-Techin perustaja ja toimitusjohtaja Konstantinos Karatsevidis selitti jo heinäkuun alussa julkaistussa viestissään Even keskustelupalstalla ongelmien syitä ja seurauksia. Karatsevidisin mukaan Eve-Tech oli tuolloin saanut toimitettua kuitenkin 65 prosenttia kaikista Eve V -tilauksista ja kertoi yhtiön jatkavan toimituksia sitä mukaa, kun maksuvälittäjät vapauttavat varoja sen käyttöön.

Sähköpostissaan tietokonettaan odottaville asiakkaille Eve-Tech on luvannut toimittaa tilaukset elokuun loppuun mennessä. Näistä asiakkaista osa on tehnyt tilauksensa jo joulukuussa, joten odotus näyttää venyvän lähemmäs 9 kuukauden mittaiseksi.

Eve-Tech on myös käynyt keskusteluja sijoittajien kanssa rahoitukseen liittyen. Heinäkuun alussa keskustelujen kerrottiin olleen jo loppuvaiheessa, mutta uudesta rahoituksesta Eve-Tech ei ole sittemmin kuitenkaan vielä toistaiseksi tiedottanut.

Eve-Techin Microsoftin Surface Pro -laitteita muistuttavaa Eve V -tietokonetta on pääsääntöisesti eri arvioissa kehuttu. Tietokoneen vahvuuksia on ollut erityisesti hyvä hinta-ominaisuussuhde.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja