Suomalaisen ihmelaturin valmistus ei onnistu Suomessa

Suomessa kehitetyn älylaturi ASMO Chargerin eli Asmo-laturin valmistus siirtyy aiemmista suunnitelmista poiketen ulkomaille. Laturin Indiegogo-rahoituskampanjasivuilla kerrotaan, että valmistusta varten on jouduttu etsimään uusi yhteistyökumppani, ja samalla myös valmistusmaa vaihtuu.

Tiistaina alkuillasta tavoitettu laturin kehittäjä Asmo Saloranta toteaa, että tuotteen myyntihinnan kannalta Suomi on liian kallis tuotantoa varten.

– Ikävä kyllä Suomessa valmistus näyttää tällä hetkellä mahdottomalta. Laturille pitäisi lätkäistä hinnaksi vähintään 60 euroa, jotta kauppiaat ja tukkurit olisivat tyytyväisiä katteeseen.

Asmo-latureiden valmistus on kuitenkin tarkoitus säilyttää Euroopassa, eli kiinalaiseen halpatuotantoon ei edelleenkään ole tarkoitus ryhtyä. Salorannan mukaan pöydällä on nyt ”pari” vaihtoehtoa valmistuspaikaksi, mutta tässä vaiheessa mies ei suostunut paljastamaan enempää.

Saloranta kertoo, että ASMO Solutions on juuri tehnyt sopimuksen oululaisen Creoirin kanssa, ja uusi yhteistyökumppani hoitaa jatkossa laturin tuotekehitystä sekä huolehtii sen valmistuksesta. Creoirin käsialaa on myös muun muassa Marshall London -puhelin.

Asmo-laturin Indiegogo-päivityksessä on myös kerrottu uusi päivämäärä latureiden toimituksille. Alkujaan latureita piti ryhtyä toimittamaan jo viime syksynä, mutta aikataulu on venynyt muutamaanotteeseen. Nyt alustavaksi toimitusajankohdaksion ilmoitettu kesäkuun alku. Ennen sitä pitää laturin lopullinen tekniikka vielä testata esimerkiksi turvallisuuden osalta. Saloranta kertoo kuitenkin olevansa luottavainen, että nyt ilmoitetussa aikataulussa pysyttäisiin.

Viime syksynä Slush-tapahtumassa Saloranta kertoi, että tavoitteena on saada älylaturin teknologia lisensoitua suurille puhelinvalmistajille. Asiasta nyt kysyttäessä mies kertoi, että tavoite on edelleen sama, ja Asmo-laturin saamisesta kännyköiden myyntipakkauksiin käytiinkin kovasti keskusteluja viime viikolla Mobile World Congressissa Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat