Mainos

Maahanmuuttovirasto sulkee vastaanottokeskuksia eri puolilla maata

Maahanmuuttovirasto sulkee turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia muun muassa Helsingissä ja Rovaniemellä. Viraston turvallisuusasiantuntijat vierailevat kaikissa vastaanottokeskuksissa alkuvuonna.

Maahanmuuttovirasto aloitti vuoden alussa vastaanottokeskusten kokonaisarvioinnin. Virasto käy arvioissaan läpi kaikki vastaanottokeskukset toiminnallisuuden, taloudellisuuden ja turvallisuuden valossa. 

Arvioinnin tueksi virasto saa vielä tämän kuun aikana myös Suomen Pinaisen Ristin laajan selvityksen tulokset.

Vastaanottokeskuksia aiotaan lakkauttaa muun muassa Helsingissä, Rovaniemellä ja Vihdissä. Lahden Hennalassa ja Espoon Lakistossa yksikköjen kapasiteettia lasketaan.

Toisaalta joitakin jo sovittuja keskuksia vielä perustetaan. Esimerkiksi Tampereelle perustetaan kaupungin ylläpitämä 300-paikkainen vastaanottokeskus.

Turvallisuuteen on vaikutettu monin tavoin

Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että vastaanottokeskusten ja niiden ympäristön turvallisuuteen on vaikutettu monin tavoin. Keskusten johtajille ja henkilökunnalle on järjestetty koulutusta, ja turvapaikanhakijoille on annettu tapa- ja laillisuuskasvatusta. Lisäksi muun muassa keskusten vartiointijärjestelyjä on selvitetty ja tarpeen mukaan parannettu

Maahanmuuttoviraston turvallisuusasiantuntijat vierailevat kaikissa vastaanottokeskuksessa alkuvuoden aikana. Käynnit aloitettiin niistä vastaanottokeskuksista, jotka poliisi on listannut haasteellisimmiksi turvallisuuden näkökulmasta. Tähän mennessä käyntejä on tehty 80.

Vastaanottokeskusten valvontatyötä on tehostettu

Maahanmuuttovirasto on myös päivittänyt vastaanottokeskusten valvontaohjeen. Sen mukaan vastaanottokeskukset raportoivat säännöllisesti toiminnastaan ja tekevät toimintaansa ohjaavia suunnitelmia.

Lisäksi virasto tekee pistotarkastuksia vastaanottokeskuksiin varmistaakseen toiminnan sujuvan kaikkien ohjeistusten mukaan. Esimerkiksi viraston terveydenhuollon asiantuntijat vierailevat viikoittain vastaanottokeskuksissa ohjaus- ja arviointikäynneillä.

Seuraavat yksiköt suljetaan tai niiden toiminta muuttuu:

-Helsingin Kornetintien yksikkö lakkautetaan 28.2. mennessä (160 paikkaa)

-Kokemäen Pitkäjärven yksikkö lakkautetaan 28.2. mennessä (70 paikkaa)

-Rovaniemen Apukan yksikkö lakkautetaan 28.2. mennessä (150 paikkaa)

-Nauvon yksikkö lakkautetaan 30.4. mennessä (100 paikkaa)

-Vihdin Riuttarannan yksikkö lakkautetaan 30.4. mennessä (110 paikkaa)

-Lahden Hennalan yksikön kapasiteettia lasketaan 600:sta 450:een paikkaan; myöhemmin kapasiteettia tarkistetaan tarvittaessa.

-Espoon Lakiston alaikäisten tukiasumisyksikköjen kapasiteettia lasketaan 80:stä 40:een.

-Vastaanottoyksiköitä on lakkautettu tämän kuun aikana Forssassa, Kajaanissa, Haminassa, Merikarvialla ja Iisalmessa.

- Tampereelle perustetaan uusi kaupungin ylläpitämä 300-paikkainen vastaanottokeskus.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.