Mainos

Vastaanottokeskuksista vähennetään peräti 3 000 majoituspaikkaa

Neljä vastaanottokeskusta lakkautetaan tänä vuonna. Lisäksi useamman vastaanottokeskuksessa toiminta loppuu määräajan päättyttyä.

Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuksista vähennetään tämän vuoden aikana noin 2 700 paikkaa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksista ja noin 300 paikkaa alaikäisyksiköistä ja kansanopistoista.

Lakkautusten taustalla vastaanottokentän sopeuttaminen. Nyt tehtävät lakkautukset liittyvät siihen, että kapasiteettia sopeutetaan turvapaikanhakijamääriin.

Vastaanottoyksiköiden majoituspaikkojen käyttöaste on nyt noin 85 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että yksiköissä on myös vapaita paikkoja. Myös vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten karsimalla vapaita paikkoja karsitaan myös kuluja.

Kokonaan toimintansa elokuun loppuun mennessä lopettaa Suonenjoen, Lappajärven, Kuusamon ja Helsingin Kutomotien yksiköt.

Myös useat vastaanottokeskukset sulkevat ovensa määräajan mentyä umpeen.

Maaliskuun lopussa sulkeutuvat Keuruussa ja Turun Paattisissa sijaitsevat vastaanottokeskukset, huhtikuun lopussa Vihdin Riuttarannan, Turun Heinänokan ja Nauvon yksiköt ja toukokuun lopussa Limingan, Oriveden ja Tampereen Naisten suojakodin yksiköt.

Kesäkuun loppuun mennesssä loppuu lisäksi Oulun Kastellin yksikön toiminta.

Maahanmuuttoviraston mukaan lisäksi lakkautetaan kaksi SPR:n ylläpitämää alaikäisyksikköä Lahden Hennalassa sekä Kyröskoskella. Myös muutamista muista alaikäisyksiköistä karsitaan majoituspaikkoja. Alaikäisyksiköt on tarkoitettu ilman huoltajiaan Suomeen tulleille alle 18-vuotiaille turvapaikanhakijoille.

Alaikäisiä ilman huoltajiaan tulleita turvapaikanhakijoita majoittuu ja opiskelee myös kansanopistoissa. Muutamissa kansanopistoissa yhteistyö Maahanmuuttoviraston kanssa päättyy lukukauden päättyessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.