Luvassa todellista pelaajien juhlaa – tässä alkuvuoden kovimmat pelijulkaisut

Tässä esimakua alkuvuoden 2022 kovimmista pelijulkaisuista 1:45
Tässä esimakua alkuvuoden 2022 kovimmista pelijulkaisuista.

Alkuvuoden aikana markkinoille saapuu nippu odotettuja pelejä, joiden joukossa on muun muassa kenties koko vuoden odotetuin julkaisu Elden Ring sekä uusi Gran Turismo.

Vuoteen 2021 mahtui paljon korkealuokkaista pelattavaa, mutta nyt on aika jättää hyvästit menneelle ja kääntää katseet tulevaan.

Myös pelivuosi 2022 on täynnä laadukasta pelattavaa, ja useat kivenkovat julkaisut odottavat jo heti vuodenvaihteen jälkeen.

Keräsimme tähän juttuun mielenkiintoisimmat ja odotetuimmat pelit uuden vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta.

Pokemon Legends: Arceus

Julkaisupäivä: 28. tammikuuta 2022
Alusta: Nintendo Switch

Pokemon Legends: Arceus vie kaikkien tunteman sarjan uuteen suuntaan. Kenties The Legend of Zelda -sarjan elävöittäneen Breath of the Wildin inspiroimana hirviöitä keräillään tällä kertaa tavanomaista avoimemmassa maailmassa. Myös itse pokemonien keräily että taistelujärjestelmä laitetaan Switch-konsolille yksinoikeudella saapuvassa pelissä osittain uuteen uskoon.

Lost Ark

Julkaisupäivä: 11. helmikuuta 2022
Alusta: PC

Kotimaassaan Etelä-Koreassa erittäin suosittu MMO-peli Lost Ark saapuu länsimaihin usean vuoden odotuksen jälkeen helmikuussa. Älä kuitenkaan anna genren hämätä, sillä MMO-leimasta huolimatta LA muistuttaa tyyliltään ja pelattavuudeltaan World of Wacraftin sijaan enemmänkin Diablon ja Path of Exilen kaltaisia toimintaroolipelejä.

Total War: Warhammer III

Julkaisupäivä: 17. helmikuuta 2022
Alusta: PC

Warhammer III tuo vuoropohjaista strategiaa ja reaaliaikaista taistelua yhdistelevän Total War -sarjan jälleen kerran Games Workshopin miniatuuripelin fantasiamaailmaan.

Sarjan edellistä osaa kaksi kertaa suuremman kartan herruudesta taistelevat tällä kertaa hyisen Kislevin tsaarit, kaukoidän mystinen Grand Cathayn keisarikunta, kaaoksen jumalten joukot sekä vuoria asuttavat jätit. Asetelma on kaukana sarjalle tutummasta keskiajan Euroopasta tai muinais-Roomasta, mutta pelillisesti luvassa on jälleen kerran taattua Total Waria.

Horizon Forbidden West

Julkaisupäivä: 18. helmikuuta 2022
Alusta: PlayStation 5, PlayStation 4

Horizon Forbidden West on ylistetyn edeltäjänsä Zero Dawnin tapaan PlayStation-yksinoikeuspeli. Avoimen maailman toimintapeli jatkaa sarjan ensimmäisestä osasta tutun päähenkilön Avoyn seuraamista maailmanlopun jälkeisissä Yhdysvalloissa. Tällä kertaa nuori metsästäjä matkaa mystiselle länsirannikolle, jossa hän etsii heimonsa kotikontuja riivaavan karmivan taudin lähdettä.

Elden Ring

Julkaisupäivä: 25. helmikuuta
Alusta: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC

Viimeinkin. Dark Souls -pelisarjasta tunnetun From Softwaren uusin tuotos on erittäin suurella todennäköisyydellä koko vuoden odotetuin peli. Hiljaiseloa julkistuksensa vuonna 2019 jälkeen viettänyt Elden Ring sai kesällä 2021 julkaisupäivänsä ja sen myötä pelin ympärillä elänyt hype on saavuttanut mittasuhteet, joita ei ole nähty ennen tai jälkeen surullisenkuuluisan Cyberpunk 2077:n.

Avoimen maailman toimintaroolipeli sijoittuu Tulen ja jään laulu -kirjasarjan luojan George R.R. Martinin kanssa yhteistyössä luotuun universumiin. Pelillisesti Elden Ring muistuttaa pitkälti FromSoftin muita tuotoksia, mutta tuttuun Souls-reseptiin on sekoitettu aineksia Bloodbornesta ja Sekirosta unohtamatta lukuisia täysin uusia ominaisuuksia.

Gran Turismo 7

Julkaisupäivä: 4. maaliskuuta
Alusta: PlayStation 5, PlayStation 4

Ajosimulaatiopelien kuningas on täällä taas. Uuden Gran Turismon myötä pelisarjaan palaa liuta klassisia ominaisuuksia kisojen, autojen ja ratojen saralla. Ulkonäöllisesti ja suorituskyvyn saralla PS5-versiossa nähdään mittavia parannuksia aiempaan, joten tiedossa on vähintään tuttua Gran Turismoa edellisiä osia kauniimpana.

Lisää esports-uutisia Assembly.org-sivustolla!

Lue myös:

    Uusimmat