Luvassa on uusia ravintolarajoituksia, joihin toivotaan alueellisuutta – ministeri Kaikkonen: "Osaa suomalaisista vaivaa koronaväsymys – tähän hallitus joutuu nyt reagoimaan"

2:20
Hallitus rajoittamassa ravintoloiden toimintaa – Marin uskoo linjausten syntyvän tänään.

Hallitus neuvottelee parhaillaan Säätytalolla uusista ravintolarajoituksista. Sekä pääministeri Sanna Marin (sd.) että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) toivovat rajoituksiin alueellisuutta.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksen iltapäivän neuvotteluihin on tulossa ehdotus, jonka mukaan anniskelu ravintoloissa loppuisi kello 24. Kiinni ravintolat menisivät tuntia myöhemmin.

Ministerit eivät avanneet tänään käsiteltävän ehdotuksen yksityiskohtia ennen neuvottelujen alkua.

– Olemme tässä tehneet koko viime viikon töitä ja STM:n ja TEM:n asiantuntijoiden kanssa rakentaneet sellaista esitystä, jossa otettaisiin huomioon vakavaksi äityvä tautitilanne, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kommentoi.

Sekä pääministeri Marin että elinkeinoministeri Lintilä katsoivat, että ainakin osan rajoituksista olisi järkevä olla valtakunnallisen sijaan alueellisia.

Ravintola-alan tukeminen on valmistelussa

Ravintola-alalla on ilmaistu vakavia huolia taloudellisesta katastrofista, joka rajoituksista voisi seurata.

Marinin mukaan ravintoloiden tukemista valmistellaan parhaillaan. Tällä kertaa tarkoituksena on hyödyntää yksittäisiä täsmätukia laajempia tukimuotoja.

– En osaa vielä sanoa, kuinka valmis tämä kokonaisuus on, Marin sanoi.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi suomalaisten koronajaksamista ennen neuvottelujen alkua.

– Valitettavasti näyttää vähän siltä, että osaa suomalaisista vaivaa koronaväsymys. Ei ihan jakseta tai muisteta pitää huolta hygienia-asioista, turvaväleistä, ohjeista ja suosituksista. Valitettavasti sen seurauksena on se, että meille on tullut lisää koronatapauksia. Kaikkonen pohti.

– Tähän maan hallitus joutuu nyt reagoimaan, Kaikkonen sanoi.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja