Ministeri Kiuru Ylellä: Ravintolarajoitukset voivat höllentyä jo helatorstaina – hallitus päättää asiasta ylihuomenna

5:32
Päätösvalta koronarajoituksista siirtyy taas alueille – näin muutos vaikuttaa aluekohtaisesti.

Hallitus päättää ravintolarajoitusten jatkosta ylihuomenna keskiviikkona. Asiasta kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru Ylen A-studiossa.

Sote-ministerit ovat pohtineet uusia rajoituksia tänä iltana Krista Kiurun johdolla.

STT on kertonut aiemmin, etteivät hallituspuolueet ole päässeet sopuun rajoitusten keventämisestä. Ratkaisu on löydettävä alkuviikon aikana, jotta uusi asetus voidaan antaa keskiviikkona valtioneuvoston istunnossa.

– Lähtökohdaksi on otettu se, että myös ravintolarajoituksia aletaan pikkuhiljaa löysätä. Mutta maltillisesti ja turvallisesti, ja erityisesti painopiste on perustason alueissa, Kiuru totesi A-studiossa.

Kiurun mukaan hallituksen esitys on valmis keskiviikkona ja hän toivoo, että asia menisi valtioneuvostossa läpi samana päivänä. Uudet säädökset voisivat puolestaan tulla voimaan jo helatorstaina. 

Tällä hetkellä esimerkiksi Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla anniskelu loppuu jo kello 17. Anniskeluravintolat menevät kiinni kello 18 ja ruokaravintolat kello 19.

Viime torstaina annetulla asetuksella rajoitukset lieventyivät  Kymenlaakson maakunnassa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirissä.

"Rajoitamme vain sen, mikä on välttämätöntä"

Kiuru muistuttaa, että koronaa ei ole vielä voitettu ja esimerkiksi Päijät-Hämeessä tilanne on edelleen varsin kehno.

– Kokonaisuutta on kovin paljon odotettu, ja tärkeää on, että rajoitamme vain sen, mikä on välttämätöntä.

– Levinneisyysalueilla on haasteena se, että tautinumerot ovat kovia. Kun epidemia pahenee, minkälaisia ravintolarajoituksia voidaan räätälöidä? Sitä on katsottava huolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja