Mainos

Luulitko yrittäneesi jo kaikkia keinoja? 4 syytä, joiden vuoksi et pääse eroon vatsamakkaroistasi

Seuraavat neljä seikkaa saattavat estää sinua pääsemästä eroon parista ylimääräisestä kilosta vatsan seudulla, Kunto Plus -lehti vinkkaa.

Saatat luulla, että olet jo tehnyt kaiken voitavasi karistaaksesi pari ylimääräistä kiloa vyötäröltä. Mutta kenties et ole tullut ajatelleeksi kaikkea...

1. Olet keskittynyt vain vatsaan

Vatsamakkaroiden karistaminen ei vaadi tuhansia vatsalihastoistoja. Vatsalihakset kyllä vahvistuvat, mutta pysyvät ikävä kyllä piilossa rasvan alla. Keskity harjoittamaan koko kehoa ja yhdistä voimaharjoittelu aerobiseen harjoitteluun. Se tehostaa rasvanpolttoa.

2. Et nuku tarpeeksi

Jos haluat hoikan vatsanseudun, on tärkeää nukkua tarpeeksi. Unenpuute nimittäin kasvattaa ruokahalua. Eräässä tutkimuksessa ne, jotka nukkuivat viisi tuntia tai vähemmän joka yö viikon ajan, painoivat enemmän kuin ne, jotka nukkuivat vain tunninkin pidempään. Lisäksi rasvalla on taipumus kerääntyä vatsanseudulle.

3. Et tiedä, kuinka paljon syöt

Kenties pyrit syömään terveellisesti, mutta et ole selvillä siitä, kuinka paljon energiaa syömäsi ruoka sisältää. Yritä kirjoittaa muistiin, mitä syöt päivän aikana ja laske kalorit yhteen. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon itse asiassa syöt.

4. Juot virvoitusjuomien kevytversioita

Vaikka virvoitusjuomien kevytversioissa onkin vähemmän sokeria kuin tavallisissa, tutkimusten mukaan kevytjuomia nauttivilla on kolme kertaa niin paljon rasvaa vatsanseudulla kuin niillä, jotka eivät käytä lainkaan virvoitusjuomia. Asiantuntijat eivät kuitenkaan tiedä varmasti, miksi keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat haitallisesti aineenvaihduntaan.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.