Luulitko kännykkäsäteilyä vaaralliseksi? Ei syytä huoleen, osoittaa tuore tutkimus

Tutkijat eivät vieläkään ole löytäneet pitäviä todisteita siitä, että kännykkäsäteily olisi terveydelle vaarallista, uutisoi The Verge.

Yhdysvaltain terveysviraston tutkimuksessa rottia ja hiiriä altistettiin kahden vuoden ajan kännykkäsäteilylle peräti yhdeksän tuntia päivässä. Runsaasta säteilytyksestä huolimatta rotilla ei havaittu merkittäviä terveysongelmia.

Osalla urosrotista havaittiin sydämen ympärille muodostuneita kasvaimia sekä vaurioita sydänkudoksissa, mutta näiden yhteyttä kännykkäsäteilyyn ei voitu osoittaa. Naarasrotilla tai hiirillä ei havaittu vastaavia ongelmia.

Tutkijoiden mukaan tuloksista ei kuitenkaan pidä olla huolissaan, sillä rottien saama säteilyn määrä oli huomattavasti suurempi kuin tavallisella kännykänkäyttäjällä.

Rottakokeissa ei ilmennyt viitteitä siitä, että kännykkäsäteilyllä olisi vaikutusta aivokasvaimien kehittymiseen.

Myöskään runsaasti kännykkää käyttävillä ihmisillä ei ole aiemmissakaan tutkimuksissa havaittu kasvanutta syöpäriskiä, tutkijat muistuttavat.

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja