Luulitko Hyundain uutuutta kompaktiksi kauppakassiksi? Silmäsi avautuvat, kun näet sen hieman tutumman auton vierellä

Hyundain uusi sähköautobrändi Ioniq esitteli ensimmäisen mallinsa 1:13
Tältä näyttää Hyundain uusi sähköauto Ioniq 5.

Korealaisvalmistajan tuleva sähköauto saa Tesla Model 3:n näyttämään pikkuruiselta, vaikka ne samoista ostajista kilpailevatkin.

Hyundai esitteli hiljattain uuden Ioniq-sähköautoperheensä ensimmäisen jäsenen. Nimeä Ioniq 5 totteleva uutuus on hatchbackin ja katumaasturin piirteitä yhdistelevä auto, jonka mittasuhteet antavat helposti ymmärtää, että kyseessä olisi jokin Volkswagen Golfin tai kovimman kilpakumppaninsa Tesla Model 3:n kokoluokkaan osuva auto.

Totuus on kuitenkin jotain muuta.

Ioniq 5 ei ole vielä markkinoilla, joten sitä ei ymmärrettävästi ole kovinkaan moni bongannut tien päällä. Eräs korealainen YouTube-kanava on kuitenkin jo päässyt näkemään auton livenä ja vieläpä Tesla Model 3:n vierellä.

Jutun lopusta löytyvällä videolla näkyy selvästi, kuinka Model 3 ja Ioniq 5 näyttävät rinnakkain asetettuna aivan eri segmenttien autoilta. Ioniq 5 on pidempi, leveämpi ja korkeampi, minkä lisäksi sen akseliväli on

Hyundai hehkutti uutukaisensa sisätiloja lanseerauksen yhteydessä, eikä se ole näiden kuvien perusteella mikään ihme.

Olisi mielenkiintoista nähdä vertailu myös tulevan Tesla Model Y:n rinnalla, mutta koska Y ei ole juurikaan kolmosta suurempi auto, näyttäisi sekin todennäköisesti pieneltä Ioniq 5:een verrattuna.

Videon lopussa Ioniq 5:n vieressä nähdään myös Kian tuleva EV6 sekä markkinoilla jo pitempään ollut e-Niro.

Katso video alta.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat