Luulitko, että seksi käy hikijumpasta? Väärin!

Seksi ei käykään tepsivästä painonpudotusmenetelmästä ja hikijumpasta – toisin kuin moni on luullut. Tämän verran seksi oikeasti kuluttaa!

Alabaman yliopiston tutkijat mursivat painonhallinnallisia uskomuksia, joista yksi liittyi siihen, kuinka paljon seksin uskotaan kuluttavan kilokaloreita. Tieteellisessä New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan väite siitä, että seksiä harrastaessa voi polttaa jopa 100–300 kilokaloria on tyypillinen, mutta valheellinen.

Todellisuudessa keskivertainen seksi kestää vain noin kuusi minuuttia ja sen aikana kulutetaan 21 kilokaloria – siis sama määrä kuin vaikkapa kävellessä. Sen sijaan, että yrittäisi karistaa kiloja vällyjen välissä, kannattaa suhtautumistaan ruokaan muuttaa terveellisemmäksi ja ottaa muunlainen liikuntamenetelmä mukaan painonhallintaan.

Totta vai tarua?

AP:n artikkelin mukaan tutkimusta on myös kritisoitu. Esimerkiksi seksimyytin pohjalla on käytetty 1980-luvulla saatua tutkimustulosta, jossa on mitattu vain miespuolisten kilokalorikulutusta suorituksen aikana.

Siitä huolimatta, kuinka paljon kilokaloreita seksi kuluttaa, vaikuttaa se kuitenkin positiivisesti terveyteen. Aktiivisen ja tyydyttävän seksuaalielämän on todettu muun muassa pidentävän vanhusten ikää, alentavan verenpainetta, voimistavan miespuolisten sydäntä, vahvistavan vastustuskykyä ja auttavan esimerkiksi päänsärkyyn. Seksissä saadun orgasmin aikanahan elimistömme vapauttaa oksitosiinia ja endorfiinia, jotka lievittävät kipua.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja