Mainos

Luuli parantuneensa syövästä – 29-vuotias nainen kuoli kolme kuukautta häidensä jälkeen

Tuore morsian kuoli yllättäen ihosyöpään, joka oli ehtinyt levitä ympäri hänen kehoaan aina aivoja, keuhkoja ja luita myöten.

Neljännen asteen melanoomaa eli tummasolusyöpää sairastaneen naisen todettiin parantuneen vakavasta sairaudesta täysin vuonna 2013, kunnes neljä vuotta myöhemmin jotain kamalaa tapahtui. Täysin yllättäen tämän vuoden tammikuussa, vain kolme kuukautta häidensä jälkeen, 29-vuotias Leah Debono kuoli syöpään.

Naisen käsivarresta oli jo kolme vuotta sitten löydetty epätavallinen luomi, mutta lääkärit eivät uskoneet kyseessä olevan mitään, mistä kannattaisi huolestua. Merkkejä ihosyövän uusimisesta ei siis havaittu, ja kaiken piti olla kunnossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Säännöllisesti lääkärin vastaaotolla tarkastuksessa käyneen naisen vakava tila selvisi kuitenkin eräänä tavallisena työpäivänä, kun vastikään naimisiin mennyt Debono pyörtyi ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

"Katselimme, kun hän otti viimeisen henkäyksensä"

Lääkäri oli jo aiemmin epäillyt naisen kokeman huimauksen ja muiden oireiden johtuneen häästressistä, ja Debono itse epäili olevansa raskaana. Pyörtymisen vuoksi tutkimuksiin viety nainen joutui kuitenkin pian kuulemaan ikävän totuuden. Oireet eivät johtuneet stressistä tai raskaudesta, vaan laajalle levinneestä syövästä, joka oli ehtinyt ympäri hänen kehoaan aivan aivoja myöten. Mitään ei ollut enää tehtävissä.

Vain kaksi kuukautta diagnoosin ja kolme kuukautta häidensä jälkeen Debono kuoli vakavaan sairauteen, jota hän oli ehtinyt sairastaa tietämättään jo pitkään. 

– Leah tulee aina olemaan vaimoni ja sielunkumppanini, Debonon aviomies Ben kertoo.

Traagisen menetyksen jälkeen mies myi kotinsa ja jätti työpaikkansa matkustaakseen vaimonsa tuhkien kanssa Australiaan, jonne he olivat suunnitelleet tekevänsä häämatkansa. Hän aikoo sirotella tuhkat paikkaan, josta hän uskoo vaimonsa pitäneen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Debonon aviomies ja vanhemmat yrittävät nyt epätoivoisesti selvittää, kuinka lääkärit oikein olivat voineet sivuuttaa syöpädiagnoosin aiemmin saaneen naisen oireet.

– Katselimme, kun hän otti viimeisen henkäyksensä. Et koskaan halua käydä läpi mitään sellaista, se oli todella julmaa, Debonon isä kertoo.

Lähde: News.com

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.