Mainos

Häämatka sai hirveän käänteen – runsaat kuukautiset olivatkin oire syövästä

Vain pari kuukautta häidensä jälkeen tuore morsian sai tietää sairastuneensa syöpään, joka tulisi koitumaan hänen kohtalokseen. 

Häämatka on aikaa, jolloin yllättäen alkavat kuukautiset voivat aiheuttaa turhautumista. Näin kävi 29-vuotiaalle Talitha Sargeantille, jonka kuukautiset olivat jo jonkin aikaa sitten muuttuneet hyvin epäsäännöllisiksi. Oireet häästressin piikkiin laittaneen nuoren naisen huoli kuitenkin heräsi, kun kesken häämatkan alkaneet kuukautiset muuttuivat todella runsaiksi.

– Tämä saattaa kuulostaa hieman liioitellulta, mutta se näytti siltä, kuin joku olisi murhattu. Verta valui pitkin jalkojani lattialle, pitkin mekkoani ja kenkiäni, nainen kertoo.

Vuoto jatkui koko häämatkan ajan, ja heti kotiin palattuaan nainen vieraili lääkärin vastaanotolla, jossa hänelle määrättiin hormonitabletteja. Kun lääkkeetkään eivät tuntuneet tehoavan, Talitha päätettiin viedä ultraäänitutkimuksiin, jossa totuus naisen terveydentilasta paljastui. Hänen kohdunkaulastaan löydettiin 7 senttimetrin kokoinen syöpäkasvain.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vain kaksi kuukautta aiemmin olin mennyt naimisiin sielunkumppanini kanssa elämäni onnellisimpana päivänä, ja nyt sain tietää sairastavani syöpää, Talitha kertoo.

Kohdunkaulansyövästä vielä pahemman teki pariskunnalle se, että he olivat suunnitelleet hankkivansa lapsia. Syöpäuutisen lisäksi lääkärit joutuivat kertomaan Talithalle, että hän ei tulisi koskaan kantamaan omaa lastaan.

Aikoo nauttia täysillä elämänsä viimeisistä hetkistä 

Seitsemän viikon hoitojakson jälkeen syöpäkasvain näytti hävinneen, mutta lääkäreillä oli tästä huolimatta naiselle huonoja uutisia. Syöpä oli ehtinyt levitä naisen keuhkoihin ja alaselkään, eivätkä lääkärit pysty tekemään asialle mitään. Naisella olisi korkeintaan kolme vuotta elinaikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritän pysyä positiivisena kaikesta huolimatta. Toivon, ettei tätä olisi tapahtunut minulle, mutta uskon, että asiat tapahtuvat syystä. Ymmärsinpä sitä tai en, Talitha kertoo.

Talitha on irtisanoutunut työstään ja suunnitellut matkustavansa ympäri maailmaa niin kauan, kun hänellä on aikaa jäljellä. Hän aikoo matkustaa ainakin Pariisiin, Portugaliin, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, jossa pariskunta oli viettänyt häämatkaansa.

Lähde: Cosmpolitan

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.