Mainos

Luparikkomukset rassaavat radioväkeä

Osa paikallisradioista rikkoo lupaehtoja. Perinteiset paikallisradiot vastustavat muutosta, jolla pelisääntöjä muutettaisiin kesken kauden.

Kiista toimilupaehdoista repii paikallisradioväkeä. Osa paikallisradioista rikkoo lupaehtoja lähettämällä samaa ohjelmaa vain eri mainoksin varustettuna eri alueille.

- Kun toimilupia haettiin helmikuussa 2006, kyllä me lähdettiin sillä asialla liikkeelle, että paikallisradio on paikallisradio, paikallista musiikkia, paikallisia uutisia, paikallisten ihmisten toimittamina, toimitusjohtaja Jarmo Rintala Radio 967:sta kertoo.

Viestintävirasto on jo jakanut huomautuksia asiasta, mutta tilanne ei ole korjaantunut. Sen sijaan neljätoista paikallisradiota, suurin osa Iskelmän nimellä toimivia asemia, on hakenut ministeriöltä muutosta toimilupaehtoihin. Ne pyrkivät siihen, että mainoksia voitaisiin myydä lähetinkohtaisesti, vaikka muu ohjelmavirta olisi sama.

Tämä ei perinteisiä paikallisradiotoimijoita tyydytä. Alalla pelätään ketjuuntumista ja paikallisuuden häviämistä.

- Kuka huolehtii kadonneista kissoista, koirista, lompakoista, Tyngän asemakaavasta. Ja ihan hyvä kysymys olisi sekin, että tarvitaanko ylipäätään paikallisuutta vai mennäänkö me entistä enemmän tuonne globaaliin virtuaalimaailmaan, toimittaja Minna Mustonen Radio 967:sta pohtii.

Liikenneministeriö tekee ratkaisunsa lupaehtojen muutosasiassa ensi vuoden alkuun mennessä. Siihen saakka tilanne on villi, ellei lupaehtojen rikkomista lähdetä tosissaan kitkemään.

- Mahdollisuus televisio- ja radiotoimintalain mukaisesti on asettaa asiassa uhkasakko, apulaisjohtaja Merja Saari Viestintävirastosta kertoo.

Toistaiseksi on tyydytty huomautuksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.