Mainos

Luontoväki tyrmää Vuotos-lain

Tuoreen selvityksen mukaan pohjoisen 25 kansanedustajaa kannattavat ja vastustavat tasaisesti Vuotoksen ja Kollajan altaiden rakentamista.

Suomen Luonnonsuojeluliitto tyrmää kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) puheet erityisestä Vuotos-laista.

Luonnonsuojeluliiton mukaan erillislait eivät kuulu nykyaikaiseen lainsäädäntöön. Liiton mukaan Vuotosta ei tarvita, koska sen sähkömäärä olisi vain promilleja Suomen vuotuisesta sähkönkulutuksesta.

- Soiden päälle rakennettavat tekoaltaat eivät ole myöskään ilmastopoliittisesti järkeviä, koska niistä tulee suuret metaanipäästöt, liitto toteaa kannanotossaan.

Ministeri Pekkarinen väläyttää erillislain säätämisen mahdollisuutta sanomalehti Kalevan haastattelussa. Haastattelussa ministeri toteaa, ettei vesilain muuttaminen ole ainoa keino päättää Vuotoksen altaasta.

- Asiasta voidaan säätää erillislaki, ministeri sanoo.

Hän ei kuitenkaan spekuloi, tarvitseeko Vuotos vesilain muutoksen vai olisiko se hoidettavissa uudella lailla. Pekkarisen mukaan on mahdollista, että voimassa olevan lain pohjalta lähtee uusi hakemus ja silloin olot arvioidaan uudelleen.

Pekkarinen kuittaa myös puheet uudesta koskisodasta lapsellisiksi.

Kalevan selvityksen mukaan pohjoisen 25 kansanedustajaa kannattavat ja vastustavat tasaisesti Vuotoksen ja Kollajan altaiden rakentamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.