Mainos

Luontokuvaajaa odotti metsässä melkoinen yllätys – kissapeto loikkasi parin metrin päähän

Leppävirtalainen Anssi Toivanen bongasi torstai-iltana luontoretkellä harvinaisen näyn. Kaatuneen puun juurelle eteen pomppasi ilves.

Valokuvaaja Anssi Toivanen oli retkellä syvällä Leppävirran metsissä, kun eteen yllättäen ilmestyi komea kissapeto. Toivanen  on innokas retkeilijä, mutta ilveksen hän näki luonnossa ensimmäistä kertaa. Tarkka-aistisena eläimenä ilves yleensä huomaa ihmisen hyvissä ajoin, joten ilvestä on vaikea bongata.

– Kyllähän minä ihmettelin, kun se pomppasi esiin. Siinä töllöteltiin toisiamme. Ilves ei käyttäytynyt yhtään hyökkäävästi. Olin ottanut juuri maisemakuvia, joten minulla oli kamera kädessä ja sain pari kuvaa ilveksestä, Toivanen kertoo.

Vielä suurempi yllätys löytyi, kun Toivanen kurkisti läheisen kaatuneen puun juurakkoon. Siellä pesässä makoili kolme pientä ilveksen poikasta.

– Ne olivat niin nuoria, että silmät eivät vielä olleet auenneet. Poikaset olivat ehkä 20 senttiä pitkiä.

Toivonen nappasi pesästä nopeasti pari kuvaa. Hän pysytteli kaukana pesästä, jotta emo uskaltaisi vielä palata pesälle. Toivanen kirjoittaa ilvestapaamisesta myös blogissaan. Hän korostaa, että olisi kiertänyt koko pesän kaukaa, jos olisi arvannut, että siellä on poikasia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.