Mainos

Luonto turistien ykköskohde Suomessa

Suomeen tulevien turistien määrä on kasvanut viime vuosista. Perinteisesti turistit saapuvat Virosta ja Venäjältä, mutta Helsingin kaupungin matkailuneuvonnan työntekijä Alexander Walther kertoo, että kaukomailta tulevia turisteja on aikaisempaa enemmän.

- Kiinasta ja Japanista tulee paljon turisteja. Aasian maiden parantunut taloustilanne vaikuttaa luultavasti matkustuksen määrään, Walther pohtii.

Waltherin kokemusten mukaan etenkin japanilaisia kiinnostaa pääkaupunkiseudulle tultaessa Nuuksion kansallispuisto.

- Lappi kiinnostaa, kuten aina, mutta matkat pohjoiseen kestävät kauan, joten monet jäävät nauttimaan luonnosta tänne eteläänkin, Walther kertoo.

Walther suosittelee turisteille mielellään halpoja turistinähtävyyksiä. Esimerkiksi saaret ja puistot ympäri Suomen ovat hänen mielestään kauniita.

- Helsingissä turistien on mielestäni hyvä lähteä ulos keskustasta vaikkapa Kaivopuistoon tai Uunisaareen, jotta he näkisivät paikkoja monipuolisemmin, Walther sanoo.

Suomesta löytyy kaikki olennainen

Waltherin korviin ei ole kantautunut valituksia siitä, että Suomesta puuttuisi jotain olennaista, mitä turistit kaipaisivat.

- Yleensä nurinaa tulee vain siitä, että meillä ei ole Starbucksia tai Hard Rock Cafe:ta. Suomesta kyllä löytyy kaikkea, vaikkakin ehkä pienemmässä mittakaavassa.

Helsingissä on Waltherin mukaan tekemistä erityisesti vanhemmalle väelle. Nuorisoa kiinnostavat tapahtumat, kuten festarit levittyvät ympäri Suomen, joten nuorison kannattanee matkustaa muihinkin Suomen kaupunkeihin tapahtumien perässä. Lähes joka viikonloppu jossain päin Suomea järjestetään festivaaleja.

Kysytyimmät turistikohteet perinteisiä

Turisti-infon työntekijä Anne Mujunen kertoo, että turistien tiedustelut Suomen nähtävyyksistä ovat edelleen hyvin perinteisiä.

- Vanhempaa väkeä kiinnostavat museot ja kahvilat, kun taas nuorempiin vetoavat erilaiset tapahtumat, Mujunen summaa.

Ykköskohteeksi ympäri Suomen Mujunen asettaa erilaiset saaristo- ja jokiristeilyt.

- Itse suosittelisin turisteille erityisesti Lappiin matkustamista, Ahvenanmaan pyöräilyreittejä sekä rannikoiden vanhoja kaupunkeja, kuten Porvoota, Mujunen listaa.

Mitä oman paikkakuntasi kohdetta sinä suosittelisit Suomeen tuleville turisteille? Kirjoita kommenttisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.