Luonto katastrofin partaalla: Lähes puoli miljardia eläintä menehtynyt Australian rajuissa maastopaloissa – palot ovat pyyhkäisseet pois kokonaisia lajeja

Raivoisat maastopalot ovat aiheuttaneet kriisin Australian ympäristölle, kertoo News.com.au. Paloissa pelätään menehtyneen lähes 500 miljoonaa eläintä ja kokonaisia eläin- ja kasvilajeja on kadonnut täysin.

Koskettava kohtaaminen: Pyöräilijä antoi vettä janoiselle koalalle. Katso video: 


Sydneyn yliopiston luonnonsuojelijat arvioivat, että noin 480 miljoonaa nisäkästä, lintua ja matelijaa on kuollut paloissa syyskuusta alkaen. Luvun pelätään kasvavan maastopalojen levitessä laajemmille alueille.

Tähän mennessä myös miljoonia hehtaareita luontoa on tuhoutunut paloissa täysin.

"Koaloilla ei ole kykyä liikkua tarpeeksi nopeasti"

Katastrofi on jättänyt Australiaan järkyttävän maiseman, jossa kengurut pyrkivät paloja pakoon, koaloiden hiiltyneet ruumiit makaavat maassa ja kuolleet linnut putoavat puista.

Arviolta noin kolmasosa maan koalakannasta eli noin 8000 yksilöä on kuollut maastopaloissa viimeisen neljän kuukauden aikana.

– Koaloilla ei ole kykyä liikkua tarpeeksi nopeasti päästäkseen pakoon, totesi luonnonsuojeluneuvoston ekologi Mark Graham parlamentille.

Huoli herännyt myös Uudessa-Seelannissa

Pelastus- ja kuntoutusorganisaatio Australiassa kertoi Reutersille olevansa huolissaan, sillä eläimiä on tuotu hoitoon odotettua vähemmän kriisin alettua.

– Me emme ole saaneet useita eläimiä tänne. Olemme huolissamme, että eläimiä ei ole tuotu hoitoon, koska niitä ei yksinkertaisesti ole enää olemassa, toteaa eräs vapaaehtoinen.

Australian maastopalot ovat herättäneet huolen myös Uudessa-Seelannissa, jossa vitivalkoiset jäätiköt ovat muuttuneet mustiksi ja lumi tahrautunut ruskeaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat