Luokkiensa turvallisimmat uudet autot tulevat Skodalta, Toyotalta, Nissanilta ja Mersulta – Euro NCAP listasi viime vuoden testimenestyjät

Tässä vuoden turvallisimmat uudet autot 1:02
Katso videolta, miten vuoden turvallisimmille uusille autoille kävi kolaritestissä.

Mikäli kiikarissa on mahdollisimman turvallinen uusi auto, ovat ainakin nämä kuusi testimenestyjää erinomaisia vaihtoehtoja.

Uusien autojen kolariturvallisuutta Euroopassa testaava Euro NCAP huomauttaa, ettei eri segmenttien autojen turvallisuutta voi suoraan vertailla niiden saamien tähtien perusteella, vaan autoja tulee verrata saman segmentin sisällä.

Luokkansa paras -listaus kertoo, mikä autoista on yltänyt omassa segmentissään kaikkein parhaimpaan tulokseen. Tulokset on koostettu viime vuoden testien perusteella, koska testivaatimukset kiristyvät joka vuosi, joten eri vuosina testattujen autojen suora vertailu ei olisi reilua.

Tuloksen laskemisessa on käytetty painotettuja pistemääriä neljältä osa-alueelta, jotka ovat aikuis- ja lapsimatkustajan turvallisuus, jalankulkijan turvallisuus sekä vakiovarusteina olevat kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Alta löydät Euro NCAPin vuoden 2021 luokkiensa parhaat autot. Mukana ei ole autoja niistä segmenteistä, joihin kuuluvia autoja ei testattu viime vuonna riittävän montaa.

  • Edustusautot: Mercedes-Benz EQS
  • Isot katumaasturit: Skoda Enyaq
  • Keskikokoiset katumaasturit: Nissan Qashqai
  • Pienet katumaasturit: Toyota Yaris Cross
  • Täyssähköautot: Mercedes-Benz EQS
  • Pienet perheautot: Skoda Fabia

Lähde: Euro NCAP

Lue myös:

    Uusimmat