Mainos

Lundh: Malttia palkankorotuksiin

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh (sd.) toivoo, että voimassa olevan tuloratkaisun jatkeeksi saataisiin maltillinen ylimenokauden tulopoliittinen ratkaisu.

Hänen mielestään palkankorotukset voisivat olla pienemmät kuin muissa Euroopan maissa.
-Tuloratkaisun pitäisi kestää siihen asti, kun keskustelu Euroopan talous- ja rahaliitosta Emusta on käyty ja ratkaisut tehty.

Emu-vaiheen aikana ei ole varaa päästä spekulantteja markkinoille horjuttamaan Suomen markan arvoa, Lundh sanoi tämänpäiväisessä Aamulehdessä.

Lundhin ehto maltilliselle tuloratkaisulle on, että keskeneräiset asiat hoidetaan ensin alta pois. Hän viittaa mm. pätkätöiden eläke-etuihin sekä tekeillä olevaan koulutusvakuutukseen. Myös pieni- ja keskituloisten veroja on laskettava, jotta kulutus elpyy.

Lundh toistaa haastattelussa arvostelunsa pankkien palvelumaksuista. Hän pohdiskelee, voisivatko yritykset toimia vanhojen huoltokonttorien tapaan työntekijöiden palkkapankkeina, sillä nykyinen tietotekniikka antaa siihen mahdollisuuden. Myös kaupan keskusliikkeet voisivat mahdollisesti ryhtyä pankeiksi, hän arvelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.