Mainos

Lumisade viivästytti rauhanturvaajien matkaa Afganistaniin

Eurooppalaisten rauhanturvaajien matka Afganistaniin viivästyi Turkin lumisateiden vuoksi.

70 saksalaisen ja 30 hollantilaisen sotilaan etujoukon oli määrä lentää Trabzonin tukikohdasta Turkista kohti Kabulin pohjoispuolella sijaitsevaa Bagramia tänään, mutta runsas lumentulo on pakottanut rauhanturvaajat lykkäämään matkaansa.

Saksalaisviranomaisten mukaan lähtö viivästyy ainakin vuorokaudella.

Afganistanin väliaikaisen hallinnon tukena on jo brittiläisiä ja ranskalaisia rauhanturvaajia. Kaikkiaan Afganistaniin on määrä saapua lähes 5000 rauhanturvaajaa tammikuun loppuun mennessä.

Afganistanin sotajoukot pois Kabulista

Afganistanilaiset sotilasjoukot on määrätty poistumaan Kabulin lähistöllä sijaitsevista tukikohdistaan. Kaupungin turvallisuudesta huolehtiminen aiotaan siirtää kokonaan sisäministeriön alaisen poliisin sekä kansainvälisten rauhanturvajoukkojen vastuulle, sisäministeriö ilmoitti tänään.

-Sisäministeri Yunis Qanunin päätöksen mukaan kaikkien Kabulin valtaukseen osallistuneiden puolustusministeriön alaisten sotilasyksiköiden on vetäydyttävä kaupungista kolmen päivän kuluessa, sanoi sisäministeriön edustaja Din Mohammad Jorat.

Hänen mukaansa poliisi valvoo sotilasjoukkojen vetäytymistä. Sisäministeriö kertoi myös ryhtyneensä toimiin aseenkantolupien jakamiseksi ja valvomiseksi, ja tavoitteena on saada laittomat aseet pois kaupungin kaduilta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.