Lumipöpperö valtaa Suomen

Ensi yönä Etelä-Suomeenkin leviää jo pari päivää luvattu - ja odotettu - lumisade. Lunta voi sataa rankasti myös rannikolla ja ajokeli on huono ainakin aamuruuhkan aikaan, luultavasti koko päivän. Tänään Itä-Suomen lumisade jatkuu iltaan saakka.

Sää viilenee pakkaselle tästä illasta lähtien myös Etelä- ja Keski-Suomessa.

- Räntä- ja lumikuuroja voi tulla jo tänään päivällä länsirannikolla, mutta se laaja lumisadealue leviää ensi yönä Etelä-Suomeen. Lunta tulee senttejä, MTV:n uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Pouta ei kuitenkaan uskalla vielä luvata, tuleeko lunta 5 vai 15 senttiä.

- Lunta voi tulla yllättävän paljonkin, koska meri on poikkeuksellisen lämmin tähän vuodenaikaan nähden ja lumisade saa energiaa merestä. Lämpimästä merestä nousee kosteutta, joka tiivistyy lisälumisateeksi, Pouta havainnollistaa.

Ajottainen lumisade jatkuu huomenna koko päivän Etelä-Suomessa. Perjantaina ja lauantaina lämpötila pysyttelee pakkasella ja paikallisia lumisateita tulee yhä. Sunnuntaina lunta voi tulla reilusti lisää.

- Sunnuntaiksi-maanantaiksi näyttäisi tulevan uusi lumipyry, joka voi muuttua myös lumimyrskyksi. Lumentuloon näyttäisi siis liittyvän voimakasta tuulta, Pouta sanoo tutkien tietokoneitaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat