Viikonloppuna luvassa talven ensimmäinen lumimyräkkä – ja kunnon sellainen: "Lunta voi sataa noin 15–30 senttimetriä"

Pohjoiseen ennustetaan kunnon lumipyryä viikonlopuksi, mutta myös maan keskiosassa voi jo sataa lunta ja räntää.

Matalapaineen aikaansaamat sateet voivat kestää lauantaista maanantaille saakka, sääpalvelu Foreca kertoo.

– Tämän hetken ennusteessa näyttää, että suurin kolmen vuorokauden lumikertymä tulee Länsi-Lapin keskivaiheilta Koillismaalle, missä lunta voi sataa noin 15–30 senttimetriä. Vähitellen sade vaihtuu lumeksi myös etelämpänä, maan keskiosassa asti voi sataa paikoin lunta, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala tiedotteessa.

Forecan mukaan yöpakkasia voi olla loppuviikolla paikoin Etelä-Suomessa saakka, etenkin lauantain vastaisena yönä.

Meteorologi Latvala huomauttaa, että talvirenkaille alkaa siis olla jo käyttöä osassa maata.

Kehnoa ajokeliä

Lauantaina lunta sataa päivällä Lapin pohjois- ja keskiosassa.

– Etelämpänä Pohjois-Suomessa sekä maan keskiosassa tulee vettä. Tuulen vuoksi lumi tulee pyrynä. Ajokeli on lumisilla alueilla huono, Latvala sanoo.

Lämpötila on sunnuntaina etelässä 3–6 astetta, maan keskiosassa noin viiden asteen tietämällä ja Lapissa nollan ja neljän pakkasasteen välillä.

Uusi viikko käynnistyy pitkälti samoissa säätiloissa. Lunta voi tulla vielä maanantainakin. Tuolloin lämpötila on monin paikoi nollan tietämillä tai hieman pakkasen puolella.

Lunta ja räntää on jälleen luvassa.

– Maan keskiosassa sade muuttuu jo monin paikoin lumeksi tai rännäksi. Lunta tai räntää voi tulla ainakin Tampereen korkeudella asti, Latvala kertoo tiedotteessa. 

Ennusteen mukaan tiistai näyttää poutaisemmalta päivältä, mutta seuraavat matalapaineet saapuvat jo ensi viikon puolivälissä.

Lue myös:

    Uusimmat