Mainos

Lumimyräkät aiheuttaneet kaaosta Euroopassa

Lumimyrskyt ovat puurouttaneet maa- ja lentoliikennettä eri puolilla Länsi-Eurooppaa. Yhteensä sadattuhannet ihmiset ovat jääneet ilman sähköä Ranskassa ja Saksassa. Britanniassa useita satoja autoilijoita on viety hätämajoitukseen, kun heidän autonsa jäivät tienposkeen.

Ankara lumentulo on sotkenut liikennettä useissa Länsi-Euroopan maissa. Pariisissa Charles de Gaullen lentokentällä jouduttiin peruuttamaan yli 20 lentoa ja lukuisat muut lennot olivat myöhässä.

Pohjois-Saksan teillä taas vallitsi poliisin mukaan täydellinen sekasorto. Lento- ja maaliikenne olivat vaikeuksissa lumisateen takia myös Belgiassa, Hollannissa ja Britanniassa.

Sähköt katkesivat lumimyräkän takia muun muassa Vendeen alueella Ranskassa, ja Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa oli 250 000 ihmistä vailla sähköä. Osavaltion pääkaupungissa Düsseldorfissa jouduttiin peruuttamaan tai ohjaamaan muille kentille yli 20 lentoa.

Säätieteilijät ennustavat, että lunta saadaan Saksassa vielä lisää ja lämpötila pysyttelee nollan tietämillä.

Myös Ranskassa päivälämpötila oli samoissa lukemissa, ja yöllä oli pakkasta 5-10 astetta. Lunta tuprutti eräillä Pohjois-Ranskan alueilla 25 senttimetriä. Kolme koditonta miestä jäätyi viranomaisten mukaan kuoliaaksi Ranskassa.

Britanniassa yli 500 autoilijaa jouduttiin kuljettamaan hätämajoitukseen, kun heidän autonsa olivat jääneet tielle. Britannian lounaiskolkassa parisentuhatta lasta joutui jäämään pitkäksi aikaa kouluihinsa, koska sen enempää koulubussit kuin lasten vanhemmatkaan eivät päässeet hakemaan lapsia kouluista.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.