Mainos

Lumi, räntä ja kova tuuli menoliikenteen haittana – raju sadealue levinnyt Suomen ylle

Joulun menoliikenne on hiljentynyt illansuussa. Ruuhkahuippu oli puolenpäivän jälkeen, kertoo liikennepäivystäjä Risto Nurminen Tieliikennekeskuksesta.

Pääosin liikenne on sujunut kehnosta säästä huolimatta hyvin.

–  Yksittäisiä ulosajoja on ollut useitakin, mutta niistä ei ole ollut laajempaa haittaa, Nurminen kertoi.

Suomen ylle levisi päivän aikana laaja sadealue lännestä lähtien. Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa lumisade oli aamupäivän ja päivän aikana paikoin hyvinkin rankkaa ja tuulet kovia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sade tulee tänään sekä lumena, räntänä että vetenä ja pitää ajokelin isossa osassa maata huonona tai erittäin huonona. Sadealue kulkee päivän mittaan nopeasti itään, ja iltaan mennessä sakeimmat sateet tulivat Itä-Suomen alueella.

Yksittäisiä peltikolareita ja ulosajoja on sattunut eri puolilla Suomea. Toistaiseksi vakavin poliisin tietoon tullut turma on Parkanossa Pirkanmaalla aamulla sattunut kahden henkilöauton nokkakolari, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavat.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Tiet petollisen liukkaita

Ylitorniolla kolaroi kolme autoa iltapäivällä. Turma-autoissa oli kaikkiaan yhdeksän ihmistä, mutta kukaan heistä ei saanut vakavampia vammoja.

Liikenneviraston mukaan nopeusrajoituksia on laskettu joillakin tieosuuksilla huonon kelin takia. Poliisi varoittaa, että tienpinnat voivat olla paikoin petollisen liukkaita. Lisäksi navakka tuuli saattaa pöllyttää lunta.

Aattona liikenteeseen on odotettavissa paikallisia sumia, kun ihmiset suuntaavat hautausmaille.

Kehno sää aiheutti häiriöitä myös lentoliikenteeseen. Finnair ilmoitti Twitterissä, että Helsinki-Vantaalla oli odotettavissa vähäisiä myöhästymisiä sään takia.

Finavian lähtevien lentojen tietojen mukaan suurin osa lennoista pääsi kuitenkin matkaan aikataulun mukaisesti. Muutama lento viivästyi lähdöstään noin tunnilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.