Autoja suistunut tieltä etelän kurjassa kelissä

3:28
Inha räntä piiskaa kasvoille pitkin etelärannikkoa ja ajokeli on huono koko illan – tässä tuoreimmat tiedot myrskystä

Lumipyry, räntä ja sohjoiset tiet ovat hankaloittaneet liikennettä koko maassa.

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että pieniä onnettomuuksia, kuten ulosajoja ja peräänajoja, on tapahtunut siellä täällä eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Pelastuslaitosten tietojen mukaan esimerkiksi Päijät-Hämeessä Hollolassa ja Kanta-Hämeessä Hausjärvellä koulubussit ajautuivat ulos tieltä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Kanta-Hämeen alueella on ollut muutoinkin useita ulosajoja. Esimerkiksi Humppilan ja Loimaan rajalla valtatie 9 oli poikki yli tunnin ajan rekan kaaduttua tiellä.

Tieliikenneonnettomuushälytyksiä on tullut eri puolilta maata, mutta ainakaan alkuillasta vakavista loukkaantumisista tai kuolonkolareista ei ole ollut tietoa.

Finnair perui tänään useita lentoja ennustettujen sateiden ja kovan tuulen vuoksi. Huono keli ei tullut yllätyksenä, sillä Ilmatieteen laitos ja tieliikennekeskus varoittivat jo aamulla erittäin huonosta ajokelistä eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Illan mittaan sadealue on edennyt itään ja pohjoiseen, joissa kurjaa keliä on tiedossa torstaille.

Tuulilaskinpyyhkijöillä on kiire

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Oskari Rockas ennakoi illalla, että torstaiaamuna maan itä- ja pohjoisosissa tulee lumi- ja räntäsateita. Sen sijaan etelässä saadaan torstain tullen ajella keskiviikkoa rauhallisemmassa säässä.

– Itäosassa tulee märkää lunta ja räntää kovan tuulen kera. Siellä ajokeli on selkeästi huonoin, hän kertoo.

Liukkaan sohjon lisäksi sateet aiheuttivat Etelä- ja Keski-Suomessa huonoa näkyvyyttä, ja samaa on luvassa ainakin itään.

– Autossa tuulilasinpyyhkijät eivät meinaa ehtiä saada lasia puhtaaksi, kun jo paiskautuu uutta märkää lunta lasiin, Rockas kuvailee.

Eteläisillä merialueilla tuulenpuuskissa on mitattu tänään myrskylukemia. Esimerkiksi Helsingissä laivaterminaali kattopeltejä alkoi irrota kovassa tuulessa. Lisäksi pelastuslaitos on saanut hälytyksiä kaatuneista tai kaatumassa olevista puista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.