Lukupiiri: Unelmien kesä saaressa muuttuu painajaiseksi

Kesäinen illuusioni alkaa kevyenä kesäromanssina, mutta päätyy hyytäväksi trilleriksi.

Kirja: Karoliina Timonen
Kirjailija: Kesäinen illuusioni
Kustantaja: WSOY
Helmiä: 3
Kenelle: Kesäloman viettäjälle, kesästä haaveilevalle.

Kuka perheenäiti ei olisi joskus toivonut viettävänsä kesää yksin saaressa, itseensä tutustuen, nauttien helleaallosta, uiden. Sitten kun vielä naapurisaaressa asuu mielenkiintoinen mies ja oma avioliitto on asumuserossa, on aikamoinen fantasia valmis. Kesäinen illuusio kutkuttaa, koska siinä on romanttisen kesänovellin piirteitä.

Klarissa on perheenäiti, jonka avioliitto on solmussa. Hän on lähtenyt kesäksi yksin saareen selvittämään ajatuksiaan ja kirjoittamaan. Saaren hiljaisuus, yksinäisyys ja raskas helleaalto, saavat hänen olonsa levottomaksi ja alkuperäiseen suunnitelmaan on vaikea keskittyä.

Olin tullut tänne kirjoittamaan, keskittymään seuraavaan romaaniini, mutta samalla minulla oli hetki aikaa olla itsekseni. Kuka oikeastaan olin, kun vastasin vain itselleni, vain omiin odotuksiini?

Naapurisaareen muuttaa kesäksi toinen yksinäinen. Olavi niminen mies, jota kohtaan Klarissa tuntee erikoista vetoa. Mies osoittaakin olevansa täynnä yllätyksiä ja kesä etenee toisin kuin olisi voinut kuvitella.

Rauhallisesta asetelmastaan huolimatta kirja on trilleri, tapahtumat muuttuvat varovaisesti hyytäviksi ja sään lisäksi myös tunnelma on painostava.

Kirja on täydellistä kesälukemista, mutta sopii myös syysiltoihin.

Metsä oli pilkkopimeä ja täynnä ääniä. En nähnyt eteeni mutta yritin pysyä polulla, katsoin puiden latvoja salamoiden valaistetssa taivaan ja rämmin syvemmälle, Oksat löivät minua naamaan, kompastuin puunjuuriin monta kertaa, ja sitten alkoi sade.

Lue myös:

    Uusimmat