Lukupiiri: Levoton nuoruus Muurikaupungissa

Nuoren miehen tarina 80-luvun rock-unelmista ihastuttaa, mutta ei täytä odotuksia.

Kirja: Muurikaupunki
Kirjailija: Marco Kosonen
Kustantaja: Like
Helmiä: 2
Kenelle: Kirja sinulle joka toivoisit soittavasi bändissä tai pyöriväsi takahuoneissa.

Marc on nuori ja väärinymmärretty mies, hän haikailee pois ahtaista kotiympyröistään ja päätyy salaperäiseen Muurikaupunkiin. Muurikaupunki on anarkistinen ja erilainen, päähenkilö kuvailee kaupunkia muun muassa näin: "Baareissa kulminoitui moni Muurikaupunkiin oleellisesti liittyvä asia. Kaupungissa oli paljon anarkistissävytteistä yrittäjähenkeä, ja monet baarit kumpusivat juuri siitä. Luvat eivät aina olleet kunnossa, mutta se ei haitannut. Tärkeämpää oli säilyttää kaupungin henki ja tunnelma ja samalla kunnioittaa pitkää historiaa."

Vuosiluvuista ja paikannimistä kirjassa ei puhuta tarkemmin, ja niistä lukija voi tehdä omat päätelmänsä. Tapahtumat sijoittuvat kuitenkin Euroopaan ja reilusti parinkymmenen vuoden päähän. Kirjassa kuvataan rock-elämää, bändissä soittamisen ja kiertue-elämän iloja ja haasteita, juodaan paljon, juhlitaan ja liftataan. Tavataan erilaisia haahuilijoita, erikoisia tyyppejä, soittajia ja punkkareita.

Vuosi on hurahtanut vauhdilla Muurikaupungissa sen jälkeen kun sä kävit täällä sekoilemassa. Mä bunkkaan edelleen siinä samassa luukussa, ja se on ihan ok. Halpa, enkä mä edes kummoisempaa mestaa edes tarvitse. Suurin osa ajasta menee Talossa josta mä kerroin edellisessä kirjeessäni. Treenejä, keikkoja ja yleistä notkumista.

Olisin niin kovasti halunnut pitää tästä kirjasta! Marco Kososen ensimmäinen tositapahtumiin perustuva kirja Rock'n'roll Suicide Bar teki minuun vaikutuksen. Siinä kaukokaipuu, kulkurielämä ja omien unelmien seuraaminen kiteytyivät. Odotin Muurikaupunki-romaanilta samaa, mutta tarina jää ohueksi. Kertomukseksi sekoiluista ja hauskoista sattumuksista maailmalla. En saa henkilöistä kiinni, he eivät kosketa, vaan ovat liian samankaltaisia ja ohuita.

Jos nostalginen nuoruus ja huuruinen rock'n roll -elämä kiinnostavat, niin anna kirjalle kuitenkin mahdollisuus.


 


Lue myös:

    Uusimmat