Luksusmatkoihin tottuneet Jutta ja Juha Larm pihistelivät kaikessa Race Across the World -kuvauksissa – "Tosi stressaavaa, kun raha on loppumassa koko ajan"

Luksusmatkoihin tottuneet Jutta ja Juha Larm pihistelivät kaikessa Race Across the World -kuvauksissa - "Tosi stressaavaa, kun raha on loppumassa koko ajan" 1:22
Juha ja Jutta Larm kertovat MTV Uutisille, miten budjettimatkailu sai yhtäkkiä yllättäviä piirteitä.

Jutta ja Juha Larm yllättivät itsensä innostuessaan kilpailurealityn kuvausten aikana budjettimatkailusta, sillä he ovat tottuneet täysin toisenlaisiin matkoihin. Luksushotellit vaihtuivat yhtäkkiä torakoita viliseviksi halpismajoituksiksi.

Race Across the World Suomi-ohjelmassa Meksikosta Suomeen matkansa muutamia viikkoja sitten aloittaneet Jutta Larmja Juha Larm kertovat MTV Uutisille, miten aluksi erittäin haastavalta tuntuva budjettimatkailu alkoi tuntua lopulta jopa kiehtovalta.

Kaikkien kilpailijoiden matkabudjetti ohjelmassa oli hyvin rajallinen, joten rahaa piti säästää kaikessa mahdollisessa: liikkumisessa, ruuassa ja majoituksessa.

Larmit päättivät panostaa etenkin halpoihin majoituskohteisiin, joka tarkoitti pieniä huoneita ja torakoita kylpyhuoneessa – kuten viime jaksossa nähtiin.

Me päätimme alusta lähtien, että olemme tosi nuukia rahan suhteen. Se tarkoitti sitä, että etsimme aina halvimmat mahdolliset majoitukset ja söimme mahdollisimman halvoissa paikoissa, Jutta Larm kertoo.

Se on todellista budjettimatkailua. Pidimme tarkkaa kirjanpitoa jokaisesta eurosta.

Jutta myöntää, että jatkuva rahojen laskeminen ja budjetissa pysyminen alkoi käydä henkisesti raskaaksi.

On tosi stressaavaa, kun se raha on loppumassa koko ajan, Jutta sanoo.

Juha puolestaan näkee budjettimatkailussa myös hyviä puolia, jota luksusmatkailu ei välttämättä tarjoakaan.

Vaimo hoiti kirjanpidon ja itse yritin löytää jotain iloa siitä, kuinka kiva on mennä kengännauhabudjetilla, Juha sanoo.

Kun mennään siihen luksusmatkailuun, niin se on vähän sellaista, että mikään ei ole riittävän hyvää. Tässä ohjelmassa se raha ei ole enää se juttu, vaan ne on ne paikat ja ihmiset ja kilpailut. Raha menettää tavallaan sen merkityksensä.

Viime jaksossa torakoita hotellihuoneensa kylpyhuoneessa kammonnut Jutta kertoo oheisessa videohaastattelunsa olevansa aiheesta eri mieltä.

Race Across the World -kisassa on edelleen mukana kolme paria. 

Larmien lisäksi kohti Suomea suuntaavat Minttu Murphy-Kaulanen ja hänen tyttärensä Jasmin sekä kirjailija Juha Itkonen ja hänen poikansa Jalo Itkonen.

Race Across the World Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat