Luksushotellien hinnoissa huimia eroja – täällä yövyt edullisimmin!

Viiden tähden hotelliyön keskihinnassa voi olla peräti neljän sadan euron ero kalleimman ja edullisimman kohteen välillä.  Luksuksesta on kuitenkin mahdollista nauttia myös edullisesti, kunhan valitsee kohteen oikein. Hotels.com selvitti hotelliöiden toteutuneita hintoja Hotel Price Index -raportissaan.


Viiden tähden kategoriassa Eurooppalaisten matkailijoiden maksamissa hotelliyön keskihinnoissa oli huikea 412 € ero kalleimman ja edullisimman kohteen välillä. Listan kallein kaupunki oli San Francisco, jossa yö viiden tähden hotellissa maksoi viime vuonna keskimäärin 495 €. Listan kakkos- ja kolmossijoille sijoittuvat New York ja Tokio, joissa molemmissa viiden tähden hotelliyön hinta oli keskimäärin 387 €. Muutenkin kalleimpien viiden tähden hotellien lista oli varsin Pohjois-Amerikka -painotteinen; peräti kuusi kymmenestä listalle nousseesta kaupungista sijaitsi Yhdysvalloissa.


Edullisimmin viiden tähden luksuksesta voi nauttia Varsovassa, jossa hotelliyön keskihinta oli varsin kohtuullinen 83 euroa. Budapest (121 €) ja Kairo (131 €) ovat samoin kohteita, joissa voi elää herroiksi halvalla. Hintaero tarkoittaa käytännössä sitä, että Puolan pääkaupungissa voi viettää peräti kuuden päivän luksusloman yhden San Franciscossa vietetyn viiden tähden yön hinnalla.
Budjettimatkailijalle lukuisia erinomaisia vaihtoehtoja
Edullisimmat neljän tähden hotellimajoitukset löytyivät Marrakechista (79 €), Bangkokista (80 €) ja Budapestista (81 €). Kolmen tähden kategoriassa Kairo tarjosi parasta vastinetta rahoille; yön sai erinomaiseen hintaan 34 €.


Budjettimatkailijoille Delhi tarjosi yön kahden tähden hotellissa varsin edulliseen 20 € hintaan, ja Kairo (21 €) sekä Bangkok (25 €) sijoittuivat heti Intian metropolin kannoille. Euroopassa Budapest tarjosi lyömättömän hinnan 36 € keskihinnan kahden tähden hotelliyölle. Yhdysvalloissa kunnian sai Las Vegas, jossa saman tasoisen hotellin sai keskihintaan 46 €.


 Kalleimmat viiden tähden hotellit vuonna 2013

San Francisco495 €
New York387 €
Tokio387 €
Pariisi386 €
Los Angeles370 €
Boston346 €
Venetsia344 €
Chigago343 €
Biarritz343 €
Washington DC340 €Edullisimmat viiden tähden hotellit vuonna 2013

Varsova83 €
Budapest121 €
Kairo131 €
Marrakech135 €
Mumbai135 €
Lissabon136 €
Delhi137 €
Pisa138 €
Jakarta144 €
Tallinna145 € Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin ja niistä maksettuihin todellisiin hintoihin vuonna 2013. Varaus- ja hintatiedot perustuvat noin 150 000 hotelliin ympäri maailman.

Lähde Hotels.com

Maailman kuuluisimmat hotellit – katso kuvat!

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja