Mainos

Lukio houkuttelee opiskelijoita tuhansien eurojen edulla – asiantuntija skeptinen kilpavarustelun kannattavuudesta

6:00

Seitsemän vuotta sitten Utajärven lukiossa aloitti opiskelun vain neljä uutta oppilasta, nyt aloittajia on 27. Kasvun syynä voi hyvinkin olla se, että kunta tarjoaa lukion aloittajille huomattavat edut ilmaisesta tietokoneesta lähtien.

Utajärven lukion rehtori Jari Kettukangas kertoo Huomenta Suomessa, että lukion opiskelijoille kustannetaan käyttöön kaikki lukiokirjat, opiskelujen ajaksi kannettava tietokone ja ulkopaikkakuntalaisille vielä ilmaiset koulumatkatkin.

Nämä rahanarvoiset edut purivat, ja lukion tulevaisuus näyttää huomattavasti aiempaa paremmalta.

– Lukiokoulutushan on kallis, jos kaikki maksetaan. Kirjat maksavat useamman tonnin. Puhutaan tuhansista euroista, rehtori kertoo.

Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta suhtautuu rahanarvoisten etujen tuomaan kasvuun pidättyväisesti.

– En usko, että pitkän päälle kilpavarustelulla voidaan tehdä parasta mahdollista lukiokoulutusta, hän toteaa.

Hän pohtii myös, onko kunnilla varaa jatkaa kilpavarustelua niiden taloustilanteen muuttuessa maakuntauudistuksen myötä. Jos samalla ympäröivät kunnatkin jatkavat lukioidensa kilpavarustelua, nousevat toiminnan kulut.

Hän toivoisikin enemmän selvitystä sen osalta, voisivatko eri lukiot ja oppilaitokset tehdä enemmän yhteistyötä keskenään koulutuksen tarjoamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.