Lukijat vesimittareista: "Yhden hengen vesilasku oli seitsemältä kuukaudelta 700 euroa"

Asuntojen vesimittarit näyttävät toisinaan mitä sattuu. MTV uutisten lukijakyselyn vastaajista mittareihin luottaa vain harva.

Mittarit pyörivät itsekseen, kylmää vettä laskutetaan paljon kalliimman lämpimän veden kulutuksen mukaan ja mittareita on yhdistetty vääriin asuntoihin. MTV uutisten lukijoilla on karvaita kokemuksia asuntojen vesimittareista.

– Yhden hengen vesilasku oli seitsemältä kuukaudelta 700 euroa. Mittari käytiin lukemassa kahteen otteeseen, kun eivät ensin uskoneet lukemaansa. Lasku tuli silti eikä isännöitsijä epäröinyt yhtään. Lopulta lasku peruttiin, mutta vieläkään en tiedä missä vika oli.

Eräässä talossa mittarien asentajille kävi nolo virhe.

– Putket ja mittarit oli yhdistetty vääriin asuntoihin: yhden hengen talous maksoi kuuden hengen perheen vesilaskun.

Mittari tuplasi kulutuksen

Mittarien epäluotettavuus tuntuu olevan yleinen ongelma.

– Entisessä vuokra-asunnossani vesimittari käveli eteenpäin vaikkei vettä laskettu eikä wc-pytyssä ollut vuotoa. Talonmies kävi toteamassa asian ja näki omin silmin mittarin liikkuvan. Silti isännöitsijä ei suostunut kutsumaan vesihuoltoa paikalle. Väitti, että se on niin pientä ettei ole ratkaisevaa. Jouduin kuitenkin maksamaan kaiken veden!

– Vesilaskumme alkoivat olla todella korkeita. Vedenkulutusta alettiin tutkia, ja selvisi että mittari näytti yhden litran sijaan kaksi litraa. Joissain naapuriasunnoissa maksettiin toisten asuntojen vedet. Että ei nämä nyt ihan niin luotettavia mittareita ole!

Osa lukijoista jaksaa pulmista huolimatta puolustaa vesimittareita.

– Niissä ei ole mitään vikaa. Teettää vaan joillekin lisää työtä. On helpompi laskutta kaikkia saman verran.


Lue myös:

    Uusimmat