Mainos

Lukijat kuohahtivat koulujen väkivallasta: "Huoh tätä menoa"

Opettajiin kohdistuva väkivalta ihmetyttää ja raivostuttaa MTV Uutisten Facebook-sivuilla. OAJ julkisti eilen tutkimuksen, jonka mukaan oppilaat ja heidän vanhempansa kiusaavat yleisesti opettajia.

Valtaosan mielestä vanhemmat eivät osaa olla aikuisia.

– Vaikeaa on monen lapsen ymmärtää käyttäytymistapoja, kun vanhemmat kotona eivät edes tiedä mitä he ovat, kirjoittaa yksi lukijamme.

– Surettaa näiden lasten puolesta, joiden vanhemmat eivät kykene yhteistyöhön opettajan kanssa. Lapsi on siinä aikuisten välissä hämillään ja omaksuu helposti vanhempien käyttäytymismallin. Jos vanhemmat puhuvat ja käyttäytyvät epäkunnioittavasti opettajaa kohtaan, lapsi tekee samoin. Opettajan tärkein työ on opettaa ja lasten kasvatus on enimmäkseen vanhempien tehtävä, toteaa toinen lukija.

Tuomion saivat myös vanhemmat, joiden "pullamössömurua" ei saa komentaa koulussa.

Tiukimmat erottaisivat koulusta ne oppilaat, jotka ovat väkivaltaisia.

– Kouluista laitetaan pihalle sellaiset tenavat, jotka ei sopeudu sovittuihin toimintatapoihin. Koskee myös tenavia, joiden vanhemmat eivät osaa toimia yhdessä oikein. Paskempi tuuri, jos tuolleen menee jonkun kohtalo väärin. Sellaista sattuu, mutta parempi sekin kuin tilanne, jossa idiootit vanhemmat säätävät ihan miten sattuu, lataa eräs lukija.

Muissakaan työpaikoissa ei tarvitse suvaita jokapäiväistä haukkumista ja kiusaamista, miksi opettajien pitää kestää? kysyy joku. Myös rehtoreita kaivataan enemmän yksinäisen opettajan avuksi.

– En itse tykkäisi olla avustajana yläasteella - vaarallista.

Yksi lukijoistamme muistutti, että myös opettaja voi kiusata vanhempia pommittamalla sähköpostilla jokaikisestä pikkuasiasta - vanhempain iltojen, vanhempain varttien ja  vanhempain palaverien lisäksi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.