Luentoa etänä seuranneet saivat piristävän tauon – luennoitsija joutui keskeyttämään opetuksen havaittuaan jotain härskiä: "Toinen kerta urani aikana"

4:33
Näin on sujunut Kangasalan koulun etäviikko.

Luennoitsija keskeytti opetuksen havaitessaan, etteivät kaikki opiskelijat keskittyneet täysillä.

Niin Suomessa kuin maailmallakin kouluja on suljettu ja oppilaat pistetty etäopetukseen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Haastava tilanne on aiheuttanut hupaisiakin sattumuksia, kun ajatukseen etäyhteydestä opettajaan ei oikein olla vielä totuttu. Esimerkiksi Kangasalla Pikkolan yläkoulun video-opetuksessa havaittiin jo ensimmäinen isä rennosti koti-univormussaan kalsareissa.

Yksi etäopetukseen turvautunut oppilaitos on myös Macquarien yliopisto Australian Sydneyssä, joissa kotiinsa eristäytyneet joutuneet ovat voineet seurata joidenkin opettajien tunteja suorana verkossa. Eräs oikeustieteen tunti lähti leviämään sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun luennoitsija havaitsi kahden opiskelijansa keskittyneen seksiaktiin kuuntelemisen sijaan, kertoo muun muassa Mirror.

Jos äänitallenne ei toimi, voit kuunnella sen täältä.

Facebookissa jaetulla tallenteella voi kuulla, kuinka opettaja keskeyttää opetuksen kuulostaen niin järkyttyneeltä kuin hieman huvittuneeltakin. Opettaja pyytää anteeksi keskeytystä todeten, että hänen täytyy "huuhtoa silmänsä ja aivonsa valkaisuaineella".

– Tiedän, että ennakkotapaus on hyvin seksikäs aihe, ja rakastan sitä, kuinka yleisöni on innostunut ja eloisa ja mukana... hyvä luoja, mutta siinäkin on rajansa ja ironista kyllä, se on laki, lakiopiskelijat, luennoitsija toteaa.

"Toinen kerta, kun joudun sanomaan tämän"

Luennoitsija huomauttaa, että jos opiskelijat haluavat viettää "erityistä rakkausaikaa" kumppaninsa kanssa, "jossain on varmaan tyhjä elokuvateatteri, joka yrittää saada Cats-elokuvaa  toimimaan, se on tyhjä, menkää ihmeessä".

Luennoitsija paljastaa myös, ettei kyseessä suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun hän joutuu todistamaan vastaavaa.

– Tämä on toinen kerta urani aikana, kun sanon tämä: ei vyön alle koskettelua luentosalissani, kiitos.

"Hupparin strateginen asettelu syliin vain kiinnittää huomiota..."

Viimeistään edellinen huomautus sai opetusta etänä seuranneet ymmärtämään, mistä on kyse, ja pyytämään, että opettaja nimeää syylliset. Tähän hän ei suostu, mutta päättää antaa erään neuvon:

– Hupparin strateginen asettelu syliin vain kiinnittää huomiota enemmän.

Tämä saa opetusta kuunnelleet purskahtamaan nauruun.

– Sanoin aiemmin, että olen iloinen, että yliopisto pidettiin auki tänään. Enpä tiedä, arvelen, että jos olisimme ottaneet käyttöön 1,5 metrin säännön, en kävisi tätä keskustelua kanssanne nyt.

Yliopisto kommentoi tapausta australialaiselle News.com.au-sivustolle toteamalla, että luennoitsija hoiti tilanteen asianmukaisesti ja muistuttaa oppilaitaan ohjeiden mukaisesta käytöksestä. Tapahtuneen jälkeen tunnit peruttiin, kun eräällä oppilaalla todettiin koronavirustartunta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Mirror, News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja