Kympin oppilas raapusti kokeen loppuun odottamattoman pyynnön – äimistynyt opettaja: "En ollut koskaan nähnyt tällaista"

Lukio uuvuttaa oppilaansa 7:46
Kuinka saada opiskelijat jaksamaan ja saamaan tarvitsemansa avut jaksaakseen koulussa?

Opettajan jakama kuva erään oppilaan ystävällisestä eleestä on herättänyt ihastusta sosiaalisessa mediassa.

Historianopettaja Winston Lee Kentuckyn Whitesburgissa sijaitsevasta Letcherin piirikunnan lukiosta jakoi Facebook-tilillään kuvan erään oppilaansa kokeesta koskien toista maailmansotaa.

Oppilas oli kirjoittanut kokeen loppuun pyynnön: "Voisitko antaa lisäpisteeni sille, joka saa huonoimmat pisteet?"

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En ollut rehellisesti sanoen koskaan nähnyt tällaista... Yksi tyypeistäni, täyden kympin oppilas, tarjoutui antamaan 5 lisäpistettään jollekulle, joka niitä tarvitsee. Kelle tahansa. Tarjoutui täysin antamaan jotain, joka on oikeutetusti hänen, hänen ansaitsemaansa, kelle tahansa, joka saattaa kamppailla erityisen paljon koepäivänä, WInston kirjoitti julkaisussaan.

Winston korostaa, ettei oppilas välittänyt, olisiko pisteiden saaja tämän ystävä tai "siisti tyyppi" tai minkä vuoksi hän oli saanut huonot pisteet – hän vain halusi auttaa.

– Tämä viesti antoi minulle niin paljon toivoa. Ollaan kaikki vähän enemmän kuin tämä nuori mies, opettaja kannusti.

"Iloisesti yllättynyt"

Lee kertoi Good Morning Americalle, että kyseessä oli ensimmäinen kerta hänen 12 vuoden opettajauransa aikana, kun oppilas on esittänyt tuollaisen pyynnön.

– Olin iloisesti yllättynyt. Hän on sen tyyppinen nuori, joka osoittaa usein myötätuntoa luokassa.

Oppilas oli saanut kokeesta 94 pistettä. Viisi lisäpistettä olisivat nostaneet hänen arvosanansa 99 pisteeseen sadasta, mutta Lee toteutti oppilaan toiveen ja antoi ne eteenpäin. Pisteet saanut oppilas pääsi niiden avulla läpi kokeesta. Hän oli saanut kokeesta 58 pistettä, mutta vasta 60 pisteellä pääsi läpi. Pisteiden avulla hän sai kokeesta 63 pistettä.

– Hän oli todella kiitollinen, joten tämä meni hyvin. Hän ei tiedä, kuka antoi hänelle pisteet.

Lee pohtii Love What Matters  -sivustolla sitä, oliko menettely täysin oikeaoppista.

– Onko opastus myötätunnon, ystävällisyyden ja rakkauden avulla koskaan väärä vastaus? hän kuitenkin kysyy.

Leen julkaisuun on reagoitu peukuin ja sydämin yli 80 000 kertaa. Julkaisua on myös jaettu kymmeniä tuhansia kertoja ja sen alle on kertynyt tuhansia kommentteja.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat